Атака прави това, което правителството не може – да защити достойнството на България и интересите на българите

Здравейте уважаеми българи,

Днешният ден беше добър ден за българската демокрация, както казваше един виден, закръглен отвсякъде стар демократ. Аз обаче ще го перифразирам така – днес беше добър ден за българския патриотизъм. Защото партия АТАКА защити – както винаги на първа линия и единствено тя, както много пъти е ставало, българското национално достойнство. Ние бяхме на митинг пред посолството на Великобритания и пред представителството на Евросъюза у нас на ул. „Московска” в София. Благодаря на всички наши активисти и симпатизанти, които се присъединиха, които бяха там в този студен дъжд, за да застанем и да се види, че АТАКА отново е най-будната част от българското общество, най-будната. Защото съм убеден, че хиляди, стотици хиляди българи, милиони стоят, мислят си това, което ние казваме, съгласни са с него, но не излизат, за да го изразят като протест навън, на улицата, на площада пред съответната институция. Знам, че това много трудно го правят българите и затова точно АТАКА е на своето място. АТАКА е тази партия, тази политическа сила и тази кауза, която защитава вашето достойнство, достойнството на хиляди и хиляди български семейства, които получават всеки месец или през месец-два някакви парички от Англия, тъй като техният син или дъщеря се трудят там, работят, учат едновременно, претоварват се от работа, за да могат да пратят някой лев на своето семейство. Всички тези хора разбират и благодарят за това, което вършим, защото английското високомерие, арогантност и двоен стандарт трябваше да получат отпор от българската държава.

Българската държава отсъстваше и днес, но затова пък партия АТАКА беше на своя пост. Беше на своя пост, за да посочи на този нагъл тип – някой си Нутъл от партията на Найджъл Фарадж, който беше дошъл тук да се лигави и обяснява как англичаните били заплашени от българите и ние да сме си стоели в своята родина… Този тип, когото ние помолихме да се извини настоятелно, той не го направи и за нас той остана като един долнопробен ксенофоб и расист. Той беше доведен тук от Слави Бинев – човекът, който чрез партия АТАКА стана евродепутат и сега се е хванал, вкопчил в тази английска партия (която служи за посмешище общо взето в Европарламента), за да го признаят за някакъв. Това е жалка история и този, който го доведе тук, също е жалък човек, но за това аз няма да се спирам да говоря, тъй като за предатели и за хора провалили се, издънили се пред очите на обществото ни, пред очите на българските патриоти, няма смисъл да се говори. Никой не е застрахован от тях, и никой няма да бъде и в бъдеще застрахован. Важното е ние да вървим напред, важното е аз така, както стоя пред вас всяка вечер и в 10 минути ви казвам какво мисля, да заставам пред вас и винаги, когато трябва да се защити националното достойнство на България. Правих го 8 години на политическата сцена, правих го още преди това 10-15 години като журналист, ще продължа да го правя и занапред, разчитам и на вас – да бъдете пред мен, да бъдете около мен, да бъдем заедно, когато България се нуждае от защита, когато българското достойнство, българинът като нация се нуждае от една ясна, точна, ударна защита.

Това, което направихме днес е, че внесохме също декларация, с която искаме извинение от английския посланик. Внесохме и декларация, в която настояваме г-жа Зинаида Златанова (така се казва тази представителка на Европейския съюз в България, тя ръководи бюрото тук) да направи нужното сезиране европейските структури да вземат отношение и да санкционират Великобритания. Ето какво може да направи една парламентарна партия, която е останала с 10 души парламентарна група, която е получила толкова много удари и предателства и въпреки това сега в момента върши работата на цялата държава. Защото това, което днес направих аз, трябваше да го направи Бойко Борисов, трябваше да го направи Росен Плевнелиев, трябваше да го направи Николай Младенов като външен министър. Да извикат британския посланик, да му връчат нота, да поискат обяснение и да направят също така възражение в Еврокомисията. Ето днес, тази вечер, премиерът Борисов е в Брюксел, където са се събрали всички премиер-министри на всички държави и хайде да видим и да следим – аз хващам бас, с който иска, облог, че той няма да каже думичка на английския премиер Камерън, който ще бъде там. Ще бъдат седнали на едно и също пространство и той ще има възможността да му каже – г-н Камерън, извинете се на България, вземете си обратно думите на вашия говорител, който каза, че ще дели българите на умни и неумни, и поднесете извинение на целия български народ за вашето дискриминиране спрямо българите, за ксенофобското изказване на Фарадж и т.н. Това трябва да поиска Борисов от Дейвид Камерън – английския министър-председател. Той, разбира се, няма да го направи, защото не е дорасъл за това и никога няма да дорасне вероятно, тъй като за това нещо се иска не сланина и мускулна маса, иска се характер, мъжки характер.

Това, което занимава българите в момента, освен британската непочтителност, ксенофобия, расизъм и простащина, това са сметките на тока. Нещо, което също е не само основна тема за партия АТАКА, ами това е наша кауза. Вие знаете, че аз от 2003 г., откакто предателското правителство на Сакскобургготски продаде Енергото на три чужди компании, съм противник на тази сделка, критикувам я, разобличавам я и не съм спрял да говоря по нея – от 2003, сега сме 2013 г. Десет години аз призовавам правителство след правителство – изгонете ЧЕЗ, ЕВН, ЕОН, за да спаднат сметките на българите, за да плащаме нормални цени, според нашите възможности и да си отдъхнем от този грабеж. Изгонете, изгонете, изгонете – казвах го на Сакскобургготски, казвах го на Сергей Станишев с мандата на ДПС, казвах го и го казвам и сега на Бойко Борисов, който управлява еднолично. Никой от тях не направи нищо. Защо Борисов тогава претендира, че бил по-приемлив от Станишев? Станишев бил лошият, той добрият. С какво си по-добър, г-н Борисов? Станишев не спря тези сделки, не ги изгони тези дружества и ти не ги гониш, и ти не смееш да направиш това, което трябва да направи един български премиер. Албания го направи, Албания, с която доскоро се подигравахме и измисляхме вицове за тази държава, тя изгони ЧЕЗ преди седмица – същата фирма, която е грабителска, която е мошеническа, от която пищят милиони българи. Албания ги изгони, явно има основание за това и те напуснаха Албания. България, дето претендира, че е много над Албания, дето е член на Европейския съюз (а Албания не е), не може и не ще да ги изгони. Всъщност не може и не ще българският премиер, сегашният – Борисов. Аз мога и искам да го направя. Така че трябва да разделяме хората на такива, които могат и които не могат. Сегашният премиер не може, той е сред неможещите. Тогава да се насочим към хора, които могат. Това е моят прост и разумен съвет към българите, той не е партиен, той не е политически, той е глас на здравия разум. Ако в следващото правителство и в следващия парламент не се намерят хора, които да прекратят престъпните договори с ЧЕЗ, ЕВН и ЕОН, то тогава за какво да правим избори? За какво да отиваме пак, да се хаби енергия, пари и какви ли не още ресурси, за да правим избори, и да дойдат пак неможещи, които ще вдигат рамене и ще казват – ами не можем нищо да направим. Албания може, България все не може. Хайде най-после да дадем възможност и шанс на можещите хора. Аз знам, че вие можете да го направите това и затова ви пожелавам здрав разум, сила, енергия, здраве през следващите месеци до юли, защото ще ни чака много сериозна битка, битката за България.

Добави коментар