Мръсната поръчка на израелския премиер

Здравейте уважаеми българи,

Днес прекарах 6 часа, кръгло 6 часа като участник в Консултативния съвет по национална сигурност при президента на България. Аз имам право да участвам там като председател на парламентарна група. Трябва да ви кажа, че никога не съм се чувствал по-разтревожен за България от днешния ден, никога. В политиката съм вече осем години, осем години съм на политическата сцена в парламента като народен представител на партия АТАКА, като представител на тези няколкостотин хиляди българи, които вече два пъти ме изпращат в българския парламент, за да защитавам българския национален интерес. Още преди 2005 година, повече от 10 години, 15 години съм автор на стотици статии, книги, телевизионни предавания, имал съм много, много срещи с хората, на които съм развивал своите виждания както за България, така и за геополитиката в региона на Близкия изток, на Балканите, на целия свят. Имам ясни, добре подредени и последователни виждания по въпроса на геополитиката, по въпроса за израело-палестинския конфликт, който датира откакто е създадена държавата Израел от 1948 г. и откогато тя всъщност не спазва нито едно решение на ООН. Наясно съм по нещата, които сега стават в Сирия и които са ужасяващи, защото там се подготвя вземането на властта от една терористична клика ислямисти, фундаменталисти, които режат човешки глави с моторна резачка, и това българският министър на външните работи го нарича демократизация. Наясно съм и с това, защо днес вътрешният министър, вицепремиерът Цветанов със своето изявление хвърля България във война. Думите ми не са силни, думите ми не са пресилени, думите ми са тревожни, думите ми са правдиви и аз го казах в лицето днес на президента, министър-председателя и вътрешния министър, както и пред всички членове на Консултативния съвет. Казах им, че тласкат България в много опасна посока.

Какво имам предвид? След 6 месеца умуване, манипулиране, обработване и натиск, българското правителство излезе и каза това, което израелският премиер искаше още в деня на атентата в Сарафово – че този атентат е дело на Хизбула. Хизбула е политическа организация, създадена като противодействие на израелската агресия спрямо палестинците, но тя отдавна е легализирана чрез своите структури, участва в парламента на Ливан и в правителството на Ливан. Това не е нелегална, не е партизанска или терористична организация, това е политическа формация. Израел много отдавна обаче иска да я обяви за терористична. Липсваха данни за това, липсваха някакви основания за това, които да обяви пред света и да се позове на тях. Години наред никой, никоя държава не желаеше да участва в играта на Израел, в мръсната игра на Тел Авив, да се върже на тази игра, да посочи Хизбула и да каже – те са терористи. И оттам нататък Израел да започне да настоява Хизбула да бъде вкарана в терористичния списък на европейските държави, на Щатите (няма проблем, Израел и Щатите това е една и съща държава всъщност) и оттам нататък това да бъде основание за нападение на Ливан, на Сирия, на Иран. Това е планът на тези, които искат да дирижират нещата в света, тези, които предизвикват кризи, тези, които предизвикват и войни, защото чрез войните оправдават икономическите кризи. Това е планът, в който българското правителство се върза и се включи като малко муленце след майка си, тепайки така с крачета, без никакво разсъждение за бъдещето на страната, излагайки на огромна опасност българската нация, държавата ни, българските граждани, дипломати зад граница и нашата сигурност като цяло.

Днес България, в лицето на своето правителство, министър-председателя Борисов, вицепремиера Цветанов, изпълни една мръсна поръчка на израелския премиер Натаняху и на вашингтонската вихрушка, която както вече казах, е просто продължение на израелската вихрушка. Мръсна поръчка, след която вече Израел веднага се позовава на нашето изявление. Не на нашето, не на моето, не на вашето, на изявленията на Цветанов, който впрочем излъга пред медиите. Той каза друго на съвета и друго пред медиите, това мога да го гарантирам, тъй като съм бил свидетел 6 часа. Цветанов измами общественото мнение, казвайки, че има данни, че тези хора, които ги сочи, че са били съучастници на атентатора, били от военното крило на Хизбула. Такива данни г-н Цветанов не поднесе на Консултативния съвет, твърдя го категорично, отговорно, мога да се подпиша, мога да застана на съд за тези свои думи. Цветанов не поднесе такива данни. Пред медиите обаче той каза – установихме, че това са хора, принадлежащи към военното крило на Хизбула – лъжа, измама. Лъжа, която може да ни коства много, лъжа, която може да ни отвори фронт с организации, с такива фактори, които да предизвикат терористични атентати в България, нападения над българи и серия отмъщения за това, че България сочи Хизбула, която много вероятно да не е автор на този атентат, поне доказателства досега няма такива.

Не знам, уважаеми българи, колко години вече аз ви говоря, ей така заставайки пред вас, знаете, че този коментар АТАКА съществува от 10 години, от 2003 година аз заставам пред вас, да ви обяснявам поредното национално предателство на поредното правителство. Когато го стартирах преди 10 години на власт беше Симеон Сакскобургготски, главен секретар на МВР беше Борисов, а Цветанов носеше папки и кафета на своя началник Борисов. Не знам дали някой е предполагал тогава, че охранителят на Симеон Сакскобургготски, назначен за благодарност на специално съчинената за него длъжност главен секретар на МВР, със съчинени за него правомощия, един ден ще стане министър-председател, а неговият личен асистент Цветанов ще стане министър на вътрешните работи и вицепремиер. Едва ли, тогава ако някой беше казал това, сигурно щеше да получи присмех като отговор. Днес това е факт и днес няма никаква разлика между националното предателство на Мони Паси, тогава външен министър, и това на Николай Младенов, сегашен външен министър. Няма никаква разлика между националното предателство на Симеон Сакскобургготски – тогавашен министър-председател, и на сегашния министър-председател Бойко Борисов. Защото да вкараш България в тази мръсна игра, е национално предателство. Няма никаква разлика между вътрешния министър тогава (макар че той ходеше пиян-залян, г-н Петканов, иначе може да е бил уважаван, но като министър беше пълна нула) и сегашния, който изпълнява по същия начин директиви на американското посолство и израелското посолство.

Досега ако съм бил снизходителен към тези директиви и към васалството на нашите държавници, сега ви казвам, че те преминаха границите на поносимото. Трябва да има рязка реакция на българския народ срещу предателството, в което вкараха България. Трябва да има рязка и масова, масирана обществена реакция срещу това, че днешното правителство – премиер и вътрешен и външен министър, вкарват България във война. Думите ми не са пресилени, думите ми са точни и за пореден път със съжаление след известно време ще установим, че съм бил прав.

Уважаеми българи, днешният ден 5 февруари 2013 г. е водоразделен ден за България. Ако до днес някой си е правил илюзии, че нашето правителство, българското правителство все пак може би работи и за българските интереси, нещо там прави, то в днешния ден сме наясно, че това правителство служи само и единствено на външни, чужди, небългарски и антибългарски интереси, че това правителство вкарва нашата родина във война – ни повече, ни по-малко. Това правителство трябва да бъде свалено, отговорниците за вкарването ни във война да бъдат изправени на съд, и най-после България да има националноотговорно правителство от патриоти, които не са пионки и марионетки на израелския министър-председател, на американския президент или на който и да е друг външен фактор. Само тогава можем да сме спокойни за България, сега не сме и това неспокойствие ще предизвика вълната на народен гняв, която трябва да свали от власт днешното правителство. Нека да ни бъде за урок предоверяването по отношение на някой, който ви подлъгва с харизмата си, с чара си, със сладките приказки, да гледаме какво прави той, а не как сладко говори. Само тогава ще бъдем достойни за тези, които изградиха България преди хилядолетия, браниха я от чужди врагове, проливаха кръвта си за нея и я освобождаваха от чуждо робство. Иначе ще потвърдим горчивите думи на дядо Славейков – „не сме народ, а мърша”.

 

 

 

Добави коментар