„Представяне водачите на листи за предстоящите избори на 12 май 2013 г.”

Здравейте уважаеми българи,

Днес, на 7 април, ще представя листите и по-точно водачите на листите на партия АТАКА. Знаете, че вчерашния ден – 6 април беше последния ден за регистрация на листи. Това е сега темата, която вълнува всички медии, а не само медиите, вълнуват се и хора, които имат отношение към това, вълнуват се всички партии, всички партийни структури. Тези вълнения са обичайни по време на избори. Обикновено в предизборни кампании, когато се пишат листи, вълненията се вдигат до най-висок градус. Появяват се хора, които започват да смятат, че трябва да бъдат в листи, появяват се хора, които започват да правят невероятни предложения. Трябва да ви кажа, че през тези 8 години на съществуването на партия АТАКА съм се нагледал на всякакви изпълнения по време на писане на листи, на всякакви предложения, оферти от невероятни хора. Имаше един, който се представяше за император на цялата вселена и беше си написал едно представяне-презентация с много големи печати и се представя като вселенски император и държеше да бъде водач на листа на АТАКА. Всякакви изпълнения, всякакви хора, всякакви характери и проявления виждаме в тези дни и точно затова мисля, че най-важното е да запазим спокойствие, хладнокръвие, здрав разум, защото пътя на партии като АТАКА не е от ден до пладне, той е стратегически път, той е път, който нито се прекратява по време на едни избори, нито пък се концентрира само в един избори.

Знаете, че от 2013 г. нататък до 2019 година, всяка година в България ще има избори. Ако някой не се е сетил за това или го е забравил, да му го припомня. Всяка година – 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 ще бъдат изборни години – дали за национален парламент, дали за евродепутати, за европарламент, дали за местна власт – президент, парламент отново, но ще имаме избори. Точно в тази връзка АТАКА предлага, тъй като и без това всяка година ще се правят избори, ще се харчат пари и ще има мобилизация на хора, пари, енергия, ресурс, то да използваме изборите, които ще следват всяка година оттук-нататък за правене на допитване до народа, референдуми. Един референдум може да има няколко точки, не само една, може да се питат хората за 1, 2, 3 5-6, 10 неща, ако щете и това е предложението на АТАКА.

Предложението на АТАКА, идеите на АТАКА, което се надявам след тези избори да се реализира, да стане явна практика, е Законът за референдумите да работи истински, да бъде истински закон, както в Швейцария – с 50 000 подписа или със 100 000 подписа максимум да се прави инициатива за предизвикване на референдум и по този начин за всяко важно нещо българите да бъдат питани. Приемем ли този закон, а ако АТАКА управлява ще го приемем, и иаме мнозинство – ще го приемем, то тогава България ще се промени коренно. Няма да се правят вече закони, които са лобистки, които както сега излизат за този прословут депутат от ГЕРБ лобиста Димитров, че той правел закони заради фирмите на майка си. Е, това безобразие, тази перверзия изчезва, ако имаме възможност да се допитваме и ако всеки закон може да бъде подложен на вето на хората, не на президента. Президентите ги слагат, както знаете послушковци. Ветото на хората. Ако с 50 000 подписа народът може да събори един закон, то много ще се замислят лобистите и въобще дали ще има лобисти тогава, защото просто закони като този, като тези, които гербаджиите прокарваха няма да минават. 50 000 подписа, гражданите се вдигат, предизвикват допитване – законът пада.

Щеше ли да мине облагането на лихвите на депозитите, които най-нахално, нагло и антинародно го предложиха и приеха ГЕРБ, ако можеше с 50 000 подписа гражданите да предизвикат преразглеждане на закона и неговото падане. Нямаше да мине.

Щеше ли да мине тютюнопушенето, щяха ли да минат куп други неща с които ГЕРБ всъщност се изгаври, защото общественото мнение беше категорично против. Това се отнася и за шистовия газ, и за АКТА и за монополите и за златодобива и за всички тези важни теми, които всъщност те са същина на политиката на АТАКА – референдуми за всичко важно – това е точка първа от нашия план за действие.

За другите точки, за основните акценти от програмата, за това какво смятаме да правим, за това в какво сме убедени, за това защо сме отборът на АТАКА, ще си говорим с моите колеги, които ще ви представя, това са водачите на основните райони в България, някои от тях са дублирани на две места, това е логично и естествено. Всички те са представители или на Централния сбор, това е Политбюрото на партията или на контролния сбор, това е надзора на партията, това е Централно ръководство или са зонални отговорници. Зонален отговорник означава представител на Централата на партията, на централното ръководство, който отговаря за няколко области. България е разделена на 6 зони, на 6 региона, според европейското деление. Тоест, на първи места като водачи на нашите листи сме сложили само хора, които са доказани досега, като централно ръководство, като зонални отговорници, като досегашни народни представители, останали верни, лоялни, коректни към каузата, към партия АТАКА. Това е изискването, това е условието. Никакви външни хора, никакви купени или продадени места, както правят в редица други партии, никакви други, чужди на каузата на АТАКА хора няма сред водачите на листи. Това е принципът, ще го видите ясно, те ще бъдат публикувани, а сега на живо ще представя хората, които ще бъдат водачи в избирателните райони на България. Много от тях вече ги познавате от 2005 г., други са по-млади и по-нови лица, но те са достатъчно доказали себе си в битката, наречена кауза АТАКА.