Медиите отказват да информират българите за подготвяна агресия от Турция

Здравейте уважаеми българи,

гледате коментарната всекидневна рубрика „АТАКА” на телевизия „Алфа”, рубрика, която помните от 2003 година. Десет години продължава тази рубрика, десет години откакто помните моя коментар по важни вътрешни и външни политически въпроси. Много пъти се надявах, че няма да има нужда от коментар „АТАКА”, но както виждате, сега, в 2013 г. още има нужда от коментар „АТАКА”, защото нещата в България не вървят, или ако вървят – отиват към по-лошо, а не към по-добро.

Вчера направихме пресконференция. Тия, които сте зрителите на телевизия „Алфа”, знаете много добре за тази пресконференция, защото тя беше показана изцяло – от – до. Темата беше много важна, имаше много журналисти, даже за първи път дойде камера на бТВ, представяте ли си, които никога не са пращали камера на наша пресконференция. И тъкмо си казахме, че в крайна сметка в бТВ може да е тръгнал процес към нормализация, оказа се, че това не е така. Камерата дойде, репортерът засне пресконференцията и вечерта нищо не беше излъчено. На въпрос на пиара на АТАКА – защо така, те отговориха – редакторът е решил, че това не е важно. Я да видим кое не е важно, сега ще ви кажа за какво говорих вчера пред всички журналисти, които благоволиха да дойдат, сред тях бяха камерите на БНТ, бТВ, мисля, че и на ТВ 7, останалите не мога да кажа, телевизия „Алфа”, разбира се, беше там. Вестниците „24 часа” и „Труд” не изпращат по начало репортери, защото бойкотират партия АТАКА. Ръководствата на тези два вестника провеждат тенденциозна политическа игра с хвалби и всички възможни положителни представяния на правителството на ГЕРБ и неглижиране, изрязване изобщо от страниците на тези два вестника на партия АТАКА.

Но темата на вчерашната пресконференция беше – „До какво ще доведе като политически резултат театърът, разигран в НДК?”, с така нареченото покушение срещу Доган. Аз направих извода, че тази политическа сценка ще доведе до втвърдяване на тона на Турция, поставяне на условия от страна на Турция към България и накрая, и най-важното, че Турция може дори да подготви, да заплаши и да осъществи военна инвазия в България. На тези, на които това им се струва фантастично, ще им припомня, че няколко пъти е имало такъв план за действие от страна на турската държава – през годините на преименуването на турските мюсюлмани 1984-1989 и преди това още, в 1982-1983, и 1989 г., и в началото на 90-те години. Турция също така не се е променила оттогава, даже е станала много по-агресивна, много по-враждебна спрямо България. В момента тя се управлява от един ислямист Реджеб Ердоган, който не крие своите агресивни намерения към България. Един ислямист, на чийто конгрес на ислямистката му партия отидоха вицепремиерът Цветанов и депутатката от Кърджали Цвета Караянчева. Тези двама висши гербери, висши представители на управляващата партия (единият от тях е вицепремиер, шеф на предизборния щаб на ГЕРБ, министър на вътрешните работи и на практика оперативен ръководител на цялата партия – Цветан Цветанов) отидоха, кацнаха и ръкопляскаха на маниакалните амбиции на Ердоган да владее бившите провинции на Османската империя. Застанал пред картата на Европа, той показва как отново ще завладее Балканите и всички тези държави, които турските султани са владели с меч, кръв, геноцид, с избиване на хора. Срам и позор, разбира се, за премиера на България и депутатката Караянчева от Кърджали, които отиват на партиен конгрес, не на държавно посещение, отиват все едно са сродни партии. Ако ГЕРБ е ислямистка партия, да станат и да си заявят, да си признаят, че са ислямистка партия, да знаем за какво става дума, защото идват избори. А те пишат на абревиатурата на ГЕРБ, означава Граждани за европейско развитие на България, не за анадолско развитие, не за манафско, не за някакво турско, чалмалийско, за европейско развитие. Така че в момента, драги, уважаеми българи, вие сте управлявани от партия, която прави абсолютно всичко, което Анкара, ислямистката партия на Ердоган диктува.

И сега, следващият момент, към който България отива – това е заплахи от Турция, поставяне на условия пред българското правителство да даде автономия на определени райони в България, защото там мюсюлманите нямат права, те са потиснати, те са обезправени, те са преследвани от закона. Ето, сега дори баш мюсюлманина в България, баш бакана на техните събратя мюсюлмани е заплашен от газово пищовче-плякало в НДК пред очите на всички телевизии. Това за Турция е повод да заплашва България, тя вече го прави. Който следи турската преса, турските новини, турските източници, го знае това.

Още нещо, което казах на тази пресконференция е, че имам източници – хора, които работят в българското разузнаване. Все още има честни патриоти и от тези служби, които нито тройната коалиция, нито Борисов пожалиха средства и време да ги разбият. Едно престъпление към българския народ – че разбиха разузнавателните и военно-разузнавателните служби, както и контраразузнаването, че разкриха хората, които са работили в тия служби за България. Това е престъпление и на Станишевия кабинет, и на Бойко Борисовия, защото първият въведе закона, вторият го продължава, вместо да го прекрати. АТАКА гарантира, че ако има властта, то ще направим корекции в този закон, така че хората, които са работили за българското разузнаване, военно разузнаване и контраразузнаване, особено тези по турска линия, категорично да бъде защитена тяхната чест и достойнство и да се знае, че тези хора са работили за българския национален интерес. Аз не говоря за политическа полиция или за тези, които са донасяли кой слуша Свободна Европа и т.н., говорим за хора от службите, събиращи данни и сведения за българския национален интерес. Такъв човек ми дава информация днес, че Турция готви план, прави съответните действия и има такъв сценарий – да заплаши България, включително и с военна инвазия.

Този план, който аз разкрих и представих вчера пред медиите, не беше изобщо показан от никоя медия, която присъства там, казах ви вече – бТВ въобще не го предаде, БНТ дадоха два кадъра от пресконференцията, но не стана дума за най-важното – че Турция ни заплашва. А на другите медии трябваше да пишем писма, за да ги питаме – защо цензурирате една пресконференция на парламентарно представена партия? И това е днешната ситуация в България, това е днешната картина – медии, които са се наакали, ги е страх да кажат какво е казал парламентарно представен лидер на парламентарно представена партия. Не да си измислят, само да ме цитират. Тях ги е страх дори и да ме цитират, с което правят престъпление, защото по този начин крият от хората една реална опасност, която ние получаваме от Турция. А когато криеш опасност, извършваш престъпление. Така, както извършиха престъпление, спомняте ли си – през 1986 година. Тогавашната управа на България скри за Чернобил и по този начин не можаха да се предпазят милиони хора – деца, подрастващи. Ако беше казано какво точно се е случило и как да се вземат мерки, много хора, които получиха заболяване, щяха да бъдат спасени. По същия начин сега, когато се укрива опасност от турска агресия спрямо България, се извършва престъпление към българската нация, защото това пречи на българското общество, администрация и евентуално ново правителство, което ще дойде и трябва да дойде, да се подготви за такава инвазия.

АТАКА с Волен Сидеров от 22 януари 2013 г.

Добави коментар