Обръщение към обществеността в Силистра,16 ноември 2012 г.

Уважаеми българи, братя и сестри, съратници, Силистра е седмият областен град, в който аз и моите колеги гостуваме за среща и разговор с хората. Не за концерти, не за кебапчета и бира, без да са избори, сега нямаме изборна ситуация. В седем областни града вече нашите срещи преминават при пълни зали, което означава, че интересът към българския национализъм, към политиката на партия АТАКА не е спаднал – обратно на това, което ви говорят от различни телевизии. Моят съвет е да не слушате лъжците, които са социолозите, политолозите и дежурните платени коментатори, които сега се опитват да ви кажат, че партия АТАКА има някакъв спад в нейната дейност. Това не е така и с очите си го видях –  препълнени зали в Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Добрич, Варна.

Другото, което видях с очите си, е как така наречените национални медии БНТ, бТВ, Нова телевизия не желаят да отразят нашите срещи, не искат да представят на публиката в България това, което аз говоря на хората, с които се срещам. Явно страхът е голям, защото при препълнените зали в Добрич и Варна, миналата седмица ние бяхме принудени да стигнем до там, да искаме платен репортаж, за да може все пак хората в България да видят как зали с по 500-600 души се пълнят и идват да чуят какво ще им кажа аз. Явно от кабинета на Борисов са се обадили, защото тези репортажи не бяха излъчени, въпреки че се договорихме. Представяте ли си какъв страх сега е завладял управляващите за това, че без да е предизборна кампания, без да има някакви привлекателни моменти, както те правеха своята кампания със състави, с песни, с танци, с актьори, на които се плащаха луди пари. Въпреки това, хората искат да чуят истината за политиката в България. Явно недоволни от манипулациите по монополните телевизии, българите искат да знаят защо положението у нас е лошо. Защото управлява партия, която продължава да налага колониален модел на управление.

Един милион и 600 хиляди българи дадоха доверието си на ГЕРБ през 2009 г., дадохме го и ние от АТАКА за известно време – с надеждата, че Борисов, човекът, който е спечелил доверието на толкова много българи и те са казали – нека той да управлява, ще направи правилните стъпки в посока на българския национален интерес. Това, което АТАКА предлагаше през тези две години, беше приемано с неразбиране от страна на ГЕРБ. Ние настоявахме още от самото начало да паднат новините на турски език по Канал 1, по държавната телевизия, която се издържа от данъкоплатеца, от всички нас, от нашите данъци, близо 100 милиона бюджет на година народът плаща на държавната телевизия БНТ. 100 милиона годишно. И с тези пари те ни поднасят новини на турски всеки ден в 6,10 ч. в които наричат България Булгаристан, в които говорят на неразбран за милиони българи език, а за тези българи този език има едно историческо неприятно усещане и привкус, тъй като това е езикът на поробителя на българите, който е потурчвал, клал и извършвал геноцид над българския народ 500 години. Този позор за Българската национална телевизия можеше да бъде решен с едно движение на ръката от страна на ГЕРБ и на този решителен премиер Борисов, който иначе много смело реже лентички, е не успя да отреже и да свали новините на турски език. По едно време направи така движение напред. Тъкмо казахме – ей, браво, най-после един премиер, който ще го направи това, и той се дръпна назад. Не му достигна смелост, не му достигна кураж на този едър мъжага да свали тези новини и най-после да му се зарадва българският народ, че е направил нещо полезно.

Нещата, които предлагахме на ГЕРБ, докато давахме своята подкрепа за тях, бяха все народополезни – да се наложи мораториум на цените на тока, на цените на горивата, да се приеме един ден, в който да отдаваме почит на убитите, на загиналите, на мъчениците на православната вяра и на българската народност, всички тези, които през турско робство са станали жертва на потурчването. Един ден, в който да се отбелязва геноцидът над българите от Османската империя – 17 май, това е денят на Баташкото клане. Е, ГЕРБ не го приеха, не го поискаха, не се осмелиха да го направят. Защо, от какво се уплашиха? Питаме ги след това и им задаваме въпроса в кулоарите – защо, какви сте вие, не сте ли българи, не искате ли да имаме един ден, в който да почитаме паметта на загиналите от турското робство? Те казват, че от Анкара, от Турция щели да бъдат недоволни. Значи представяте си какво управление ние имаме в момента на държавата. Как да подкрепяш управление, което ти казва, че се страхува от Турция, че ще им се скара, защото са приели един ден, в който отчитат геноцида над българите. Геноцидът над арменците също така не поискаха да го приемат.

Не поискаха да приемат неща, които са полезни за българина и които българският народ ги иска – повишаване на доходите. Внесох предложение в Кодекса на труда да се промени текста, в който се определя минималната работна заплата. В момента тя е 290 лева. Вие знаете, че това са пари, с които не може да се живее в днешна България, в днешно време, при днешните цени и стандарт на живот, при цени, които в България някои стоки са по-скъпи отколкото в Германия. С 290 лв. минимална заплата или пък пенсии, които са понякога и под тази цифра, не може да се живее. Внасям аз едно предложение, в което пише –  Министерският съвет, който определя минималната работна заплата, да съобразява тази заплата със средноевропейската такава. Това е моето предложение – кратко и ясно. И какво мислите, че стана? В Комисията за социална политика абсолютно всички бяха „въздържал се”, нито един „за”. “Добре звучи, но не можем да го подкрепим, няма как да го подкрепим.” Защо няма как, защо, какво ви пречи да направите това, което трябва да се направи, защото това е нормалната политика? Един държавник, едно държавно управление, ако не се грижи за повишаване доходите на хората, то за какво тогава работи? Не, „въздържал се” – отхвърлиха го. Сега предстои да влезе в пленарната зала другата седмица и ще видим, и ще наблюдавате, ако разбира се, узнаете от националните телевизии, с изключение на „Алфа”, телевизията на АТАКА, ако узнаете изобщо какво е станало, защото от тези телевизии вие не научавате нищо какво се случва в парламента.

Вие не научавате за това как ние внесохме декларация, с която заклеймяваме изказването на Доган, и тя изобщо не стигна до гласуване в залата, защото ГЕРБ я отхвърли. ГЕРБ плюс така наречените независими, купени депутати. Не поискаха в залата дори да влезе в дневния ред декларация, с която ние да осъдим изявлението на Ахмед Доган, направено в Кърджали на 4 т. м., в което изявление той казва, че Балканската война е възродителен процес. Това нагло, цинично, арогантно изявление трябваше да получи отзив от Народното събрание, то трябваше да получи противопоставяне от тази институция, която е най-висшият политически форум, и народните представители да гласуват, че такова поведение е недопустимо. Защото Ахмед Доган атакува директно българската държавност. Той казва, че освободителната Балканска война е възродителен процес и прочистване спрямо мюсюлманите. И утре той ще каже, че Освободителната война също така е етническо прочистване, натам отиват нещата. Той утре ще каже, че Освобождението на България от турско робство всъщност е нещо лошо, защото то е нарушило правата на мюсюлманите, начело с падишаха, султана. Това вече е не само изкривяване на историческата истина, това е удар по държавността. Защото, когато кажеш, че Освободителната война или Балканската война е освободителна за българите в Тракия и Македония, когато кажеш, че такава война е възродителен процес, ти оспорваш създаването и утвърждаването на Нова България след Освобождението. С това ДПС доказа, че е антиконституционна, антибългарска партия и ние сега започнахме подписка, 48 подписа, с която да сезираме Конституционния съд и той да се произнесе по антиконституционността на ДПС. Хайде, ще видим дали ще се съберат толкова герои в парламента, 48 на брой, освен нашите 10 подписа дали още 38 ще се съберат, дали ще има толкова куражлии, които да посмеят да се подпишат, за да влезе в Конституционния съд. Какво ще стане там, вече не е известно, но поне да сезираме. Надявам се, но да ви кажа честно, не вярвам, че ще се намерят толкова. Защото тези хора, които… Щях да кажа вие, но аз съм сигурен, че в тази зала едва ли има човек, който е гласувал за ГЕРБ, но българите, така или иначе 1,6 милиона българи изпратиха ГЕРБ да управлява. Тези българи, тези избиратели дали пак биха избрали хора, които в пленарната зала не знаят защо са там. Когато им предложиш да гласуват за ден на почит към геноцида на българите, те ще натиснат копчето „въздържал се”. Когато ги караш да заклеймят наглото изказване на Доган, те ще натискат „въздържал се”. Когато ги питаш въобще вие какви сте – българи ли сте, турци ли сте, мъже ли сте, жени ли сте, знаете ли въобще какви сте? Те да мълчат и да гледат като изпуснало се детенце в гащите. Тези хора не трябва да бъдат изпращани повече в парламента, това е, което искам да кажа на всички българи.

Това, което вие трябва да кажете на своите познати и близки, защото пак върви едно заблуждение, че тази политика и това управление нямало алтернатива. Бойко Борисов бил без алтернатива, нямало кой друг. Така ви внушават купени важни коментатори от различни телевизии, които изцяло са под подчинението на ГЕРБ и на Борисов. Ние виждаме вече в момента една медийна диктатура, защото не може да се прокара вече мнение, което да е различно. Отказват да отразяват нашите срещи, отказват, дори когато искаме да си платим, и ние започваме да работим като в нелегалност. Трябва да си говорим, трябва само ние по нашите медии, които създаваме специално все пак да имаме трибуна, да разпространяваме нашите идеи. Това не може да бъде демокрация, това не може да бъде страна-член на Европейския съюз. Ако не се противопоставим на тази вече пълзяща диктатура, в следващия мандат аз предвиждам много по-лоши неща за българина, предвиждам много по-директно крадене и заграбване на това, което е останало в България. Предвиждам още повече купени медии, и още по-малко свобода за българина да може да си каже мнението. Това не трябва да го допускаме и изборите догодина са начинът, по който можем да го спрем.

Ако спрем от власт тези, които са сега на власт – ГЕРБ, и направим така, че в България най-после да има патриотично, националистическо управление, то може да се надяваме, че някои въпроси на страната ни ще бъдат решени. Кои са те? Защо в момента аз критикувам това управление на ГЕРБ аргументирано, принципно и по този начин си навличам удари – откраднаха ни държавната субсидия по най-долнопробен начин, купуват наши хора, нанасят ни непрекъснато някакви удари, защото ние разобличаваме тяхното колониално управление.

Защо го наричам колониално? Защото ГЕРБ продължи да държи България в робство на чужди монополи. ГЕРБ не направи нито една стъпка с която да освободи българите от това колониално робство. ГЕРБ не направи нито една стъпка да върне ресурса на България в ръцете на българите. Какво имам предвид? Електроразпространението, това е бившето Енерго, което беше продадено по времето на Симеон Кобургготски на три чуждестранни компании. Тези компании ограбват българина, изнасят печалбата от България и пълнят своите пенсионни фондове, на своите държави с част от тази печалба. За българина – нищо, за българските пенсионни фондове – нищо. Българинът само плаща все по-високи цени на ток и вече не може да издържа. Тези договори можеха да бъдат прекратени от министър-председателя Бойко Борисов и от правителството на ГЕРБ с един подпис, в резултат на неспазване от тези три фирми на редица договорни отношения, клаузи, които те са подписали, но не ги спазват. Това беше установено със специален доклад на Държавната комисия за контрол на регулация на енергийните и водни ресурси. Въпреки този доклад, въпреки установените нарушения, които дават пълно юридическо право на правителството да прекъсне тези договори… И дори ако правят те опит да съдят за неустойки, те няма да спечелят, защото има установени нарушения. Не, не иска или не може или и двете заедно, г-н Борисов не пожела да прекрати тези договори. В началото на своя мандат той каза, че те са колониални, дори използва моите думи, той каза, че те са грабителски, той каза, че те само печелят и изнасят печалбата навън. Аз се зарадвах и викам – ето най-после министър-председател, който е проумял за какво става дума. Аз ги говоря от години тези неща, той най-после е проумял и ще вземе да направи чудото невиждано да прекрати тези договори и да върне Енергото в български ръце, та да може печалбата милиарди -милиарди да остава в България. Е, както го каза г-н Борисов, така нищо не направи по въпроса, само приказки без действия. Няма как да не го посоча това нещо и да не кажа – извинявай, г-н Борисов, ти не само не заслужаващ повече подкрепа, ти заслужаваш критика и то сериозна, яростна критика и аз ще следвам тази критика, защото ти показваш, че не можеш един договор, който ощетява България, да го прекратиш.

Още една област от която България може да печели милиарди, но ги губи. Златодобивът, ние сме четвърти в Европа по находища на злато, официалната статистика на Евростат. Според специалисти, които много често гостуват в нашата телевизия „Алфа”, може да ги видите там, ние имаме залежи злато за стотици милиарди, огромни, невероятни залежи. Една малка част от тях сега се добива и се изнася от една чуждестранна компания под форма на концесия. Тази компания плаща стотинки, плаща символични пари и изнася златен концентрат за милиарди. Защо? Няма логика – една държава си дава златото – чужда компания да го добива и да го изнася, и то безконтролно. Защото никой не я контролира тази фирма. Коя е тази държава, която така си дава златото и защо? Защото нямаме инженери, техника, техници, работници, защото не сме добивали досега такова нещо? Не е вярно, имаме, та и навън изнасяме кадри. Е, добре този договор е бил подписан по времето на лошия (лошия за Борисов) Иван Костов. Правителството на Костов е подписало този договор, Борисов критикува Костов и казва колко много поразии е направил. Защо не прекрати този договор, защо не го прекрати и не върне тези милиарди (вместо да изтичат навън) тук, в хазната? Няма отговор, няма. Поне пет пъти от парламентарната трибуна съм направил този призив, г-н министър-председател, прекрати този престъпен договор с „Дънди прешъс” и не знам си каква металс фирма, измислена, създадена специално за тази сделка, която ограбва с милиарди всяка година България. Пълно мълчание, все едно нищо не казвам, все едно това не е факт, който боде очите. Рушвети ли получава и това правителство от тази фирма, какво е положението, не мога да ви кажа, но пълно мълчание и никакво действие. Кой е този държавник, който виждайки едно откровено ограбване, няма да го прекрати този договор и да каже – я чакай, как ще си даваме златото ние на някаква фирма. Защо не го обработваме тук, защо не печелим от него, защо това не отива в България. Вместо да казват – няма пари, не може да вдигнат пенсиите, нямаме пари за здравеопазване, няма пари за образование. Вместо да имаме тези пари и да ги насочим там, те се ослушват и не правят нищо. Е как, как да подкрепяш такова правителство? Известно време можеш да се подлъгваш, известно време можеш да се надяваш че – абе той може би още не е разбрал, има други проблеми, има други теми за решаване. Но минаха 4 години, аз му го припомнях почти на месеца веднъж поне, няма как да не е разбрал, че там от една дупка изтичат милиарди и той може да запуши тази дупка. Няма как да не е разбрал. Защо не го прави? Има две обяснения – или получава комисионни от това, или второто – това е същото. Няма друго обяснение.

Така че изводът, който правим вече на четвъртата година от управлението на ГЕРБ е, че това управление е също толкова вредно, колкото беше и предишното. Много се изговори за тройната коалиция, то беше и с мандата на ДПС това управление предишното. И сега ние виждаме, че тази политика, която те водиха, с нищо-нищичко не е променена. Ония въведоха плосък данък, тези го закрепиха. Ония въведоха тези монополи на чужди монополисти, допуснаха ги в България, разшириха това ограбване, сега днешните го затвърждават и не правят нищо по въпроса. Е, каква е разликата, защо Борисов се прави на различен от тройното управление, защо се критикува Станишев, като водят една и съща политика за ограбване на България?

Това е политиката от плана Луканов или плана Ран-Ът, който беше въведен  през 1990 г. и до ден-днешен си работи. По този план българите трябва да останат 4-5 милиона, не повече, да поизмрат така, да поизмрат от мизерия, от липса на здравно обслужване, от липса на медицински грижи и тук има апетити от някои страни към нашите територии – да станат чуждестранно завоевание. Това е планът Ран-Ът. Планът Ран-Ът предвиждаше тотална приватизация – без цена, без оглед на това каква цена се плаща – социална, икономическа. Планът Ран-Ът предвиждаше държавата да не участва в икономиката, а да стане само брокер, който да разпродава това, което е останало в България. И ние виждаме, че това си е така и до ден-днешен. Министерствата какво са в момента? Те са едни брокери, които разпродават каквито имоти още и имущества, и активи са останали в България. Това правят. И ако сега се съкратят 5 или 6 министерства, абсолютно няма да се усети, напротив, ще се спестят пари. Ето още един начин да се спестят разходи, които са също милиардни – ако се съкратят няколко министерства. 120 държавни агенции има – 120. В които работят страшно много хора, има активи, има салтанати, има коли, секретарки, администрация. И ако в тези агенции някой може да ви каже коя какво прави… Обикновено те са топли служби за близки хора, за назначение. Спокойно могат да бъдат съкратени поне 2/3 от тези агенции и ето ви няколко милиарда, които могат да се добавят към пенсионните фондове.

Има ги, но вместо да се съкрати администрацията, Дянков я разшири. Той уж се заканваше да я съкрати, статистиката показва, че тя се е увеличила. Тоест разходите, с които ние издържаме една огромна паразитна част от може би администрацията, продължават да растат. В същото време същият този Дянков успокоително благоволява да обещае – догодина, може би от 1 април, деня на шегата, да се вдигнела пенсията, като дотогава инфлацията ще изяде това, с което ще я вдигнат – 5, 10 или 20 лева, което не е никакво покачване на пенсията, а е просто една предизборна агитация.

Реалното повишаване на доходите трябва да започне, по нашите изчисления, от 500 лв. минимална пенсия и 1000 лв. минимална работна заплата. Това е минимумът, с който трябва да растат доходите. Защо точно тези цифри? Защото изчисленията, които направихме, сравненията с европейските държави показват, че ние получаваме до 10-12 пъти по-ниски доходи от средноевропейските. Дори от тази Гърция, която я сочат за най-лошата сега държава, и я дават като лош пример, ние пак имаме около 5 пъти по-ниски доходи. Е, тогава за какво говорим, тогава за какви изобщо европейски перспективи говорим, след като имаме такава огромна разлика в доходите? Не може една минимална заплата в държави като Англия, Франция, Италия да бъде около 1200, 1500 дори някъде евро, а тук да бъде 290 лв. или 145 евро. Това е просто несравнимо. Този въпрос докато не се поправи, коригира, докато не започне да се мисли в тази посока, няма какво да си играем на политика и да ни занимават с какви ли не глупости. И сега тук да ме питат за съдийката Марковска и цялата държава да се занимава с една личност, която просто трябваше да се скрие някъде, да изчезне и да не занимава всички със себе си. Това е основният въпрос, въпросът за доходите на българина.

Докато ние сме 10 пъти по-ниско платени, за никакво европейско развитие не можем да говорим, за никакво членство в Евросъюза не можем да говорим. Абсолютно да не ни занимават с всякакви други отклонения от съществената тема, която ние поставяме като основна тема на програмата ни, на срещите ни с хората, на политиката ни изобщо – доходите на българите. Те трябва да бъдат изравнени със средноевропейските. “Ама как ще го направим, нямаме пари.” Намерете, затова сте се цанили, затова сте излезли да управлявате държава, затова сте безалтернативни. Нали сте много големи майстори, нали знаете как да управлявате, направете така, че да ги изравните. Какво ще правите – държавната администрация ли ще режете, златодобива ли ще връщате, енергото ли ще връщате, контрабандата ли ще започнете да я вкарвате в хазната, а не в черните си каси. Каквото искате от всички тези изброени неща, а всички те, ако се направят, ще се окаже, че можем да се изравним по доходи. Това трябва да бъде задача № 1 на всеки държавник в България, всичко друго е вторично, третично, четвъртично и т.н. Всички други теми и въпроси. Не ме интересува какво е казал Барозу, защото Барозу взима сигурно 25 000 евро на месец. На месец! Какво ще ми каже Барозу, за какво ми е Барозу, той кога се е загрижил за вашето дередже, той кога е дошъл да каже тук – абе, как живеете вие с тези пенсии? Кога някой от Евросъюза е задал въпроса – много интересно, как българите преживяват с пенсия на месец в рамките на 60-70 евро, как става това чудо? Никой никога не го е задал. Те идват тук и от високо ни казват – да, много добре върви реформата, но още трябва, действайте, така потупват по рамото министър-председателя… И нито веднъж не се постави въпросът – как така страна-членка на Евросъюза има такава голяма разлика в стандарта на живот? Африкански, аборигенски, аз не искам да обиждам никоя държава в света, но страните от третия, от четвъртия свят имат подобни доходи като нашите. Този въпрос -  повтарям и ще го повтарям на всички срещи в страната – за нас от АТАКА е основен въпрос. Защото национализмът означава грижа преди всичко за българската нация. В момента българската нация е поставена в робско положение. И не може да се иска от нация, поставена в робско положение, да одобрява, да ръкопляска на рязане на лентички или довършване на магистрала, която е започната от Тодор Живков и сега последните 100 км се довършват тържествено от днешното правителство. Това е хубаво, това е чудесно, само че, само че преди да се построи тази магистрала, трябва да има осигурена работа и доходи на българите. Ако щете с държавни поръчки, както ние предлагаме в нашата програма – държавни поръчки – така, както е било направено в САЩ през 30-те години след голямата криза от 1929 г. Там е била създадена специална правителствена програма за ликвидиране на безработицата с държавни поръчки и са били налети доста пари в това. Това е начинът, по който трябва да постъпи България сега, защото отново имаме криза, отново имаме увеличаваща се безработица и отново имаме хора, които не знаят накъде отива животът им, защото не виждат никъде надежда. Това трябва да бъде грижа № 1 на следващото правителство.

Точно затова аз предлагам сега на всяка партия и го повтарям навсякъде, и когато имам достъп до централните медии – също гледам да го кажа. Всяка една партия, която се яви на изборите, вие изисквайте от нея, така както ние сме написали тази брошурка – дневен ред – ако аз, партията Х, получа мнозинство, утре в парламента първото, което ще прокараме, е този закон, второ – тази поправка, трето – тази поправка. Те ще доведат до това, това, това. Тази ясна схема трябва да я представи всеки един политически деец, който представлява партия, и който утре ще се изправи пред вас и ще иска вашето доверие. Той трябва да застане с ясна план-програма, трябва да ги научим да го правят това. Това е задачата пък на вас като български граждани, избиратели, народ, който трябва да изисква от политиците точен дневен ред. Че ако имаше такъв дневен ред и ако ГЕРБ бяха написали програма, която ще приемат – какво ще приемат в парламента. И ако там бяха записали – през 2012 г. ще обложим лихвите по депозитите с 10% данък, ами дали щяха да гласуват 1 милион и 600 000? Много се съмнявам дали и 1000 души щяха да гласуват. Ако бяха написали всичко това, което направиха сега ГЕРБ, в ясна план-програма преди изборите 2009 г. и го бяха огласили, аз мисля, че щеше резултатът да е съвсем друг. Значи имаме една измама, имаме една партия, която се е появила, която благодарение на медийното присъствие на Борисов е успяла а заблуди много българи, и без да представи ясно как вижда развитието на България – икономиката, социалната сфера, печели изборите, след което в крачка започва да разсъждава и да вкарва лобистки закони, да вкарва закони, с които ограбва още повече населението, изтупва брашнения чувал и всичко това минава за успешно управление. Ами хайде да се замислим с каква огромна измама ни занимават в момента. И затова не трябва да се допуска още веднъж догодина – без ясен план-програма, без ясен план, в който да бъдат написани точният дневен ред, без това нещо никой да не се явява на изборите.

Само по този начин партиите ще бъдат честни към избирателите си. Иначе играем политически хазарт, иначе играем абсолютна руска рулетка, гласуваме за някой си, защото така ни го набиват от медиите, а какво този някой си ще прави – не е ясно. И утре ще кажем пак – а, ами разочаровахме се. Ами естествено, този сюжет, тази пиеса ще се повтаря винаги, когато не изискваме от партиите да показват ясен, точен дневен ред.

Тук в книгата, която ви представям и тази вечер – „Основи на българизма” има една цяла глава в края, в която аз описвам как именно българите, днешните граждани и младите хора да подлагат на тест политиците. Да ги питат какво мислят по въпроса за циганската престъпност, да ги питат какво мислят по въпроса с ислямизацията, да ги питат какво мислят по въпроса за данъчната система, за икономическия модел, за това трябва ли всичко да бъде в чужди ръце или в български. Да ги питат, да направят оценка на целия преход на тая криминална приватизация. По този начин трябва да бъдат изпитвани политиците. Аз този изпит съм си го положил, защото по всички тези въпроси съм отговарял, отговарял, отговарял – със статии, с предавания, с политически действия. Доказал съм точно какво следвам и за какво се боря. Това не го виждам обаче в другите политици. Има политически лидери на партии, които се водят 100-годишни, не знам колко годишни. Има такива, които са в парламента 22 години и въпреки това, когато се изправят пред вас, вие не можете да кажете – този човек, ако вземе властта, ще направи това, това, това. За мен можете ли да кажете? Сигурни сте за това, че ако взема властта, новините на турски по БНТ ще паднат на втория ден, ислямизацията на България ще спре категорично, защото всички тези емисари, които сега шетат и които създават, вербуват ислямисти, просто ще бъдат изгонени от България и кракът им няма да стъпи тук. Ще заработят службите най-после. Ще се смени моделът, който е сега – колониалният, и златото на България ще се завърне в български ръце, енергото – в български ръце, мобилните оператори – вместо да бъдат в ръцете на гръцката държавна фирма „Глобул” примерно. Каква е логиката държавна фирма на Гърция да държи български оператор? Българската държава е некадърна, не може тя сама да е собственик на оператор и да печели от него, и да вкарва там, където трябват пари? Няма логика, това се нарича колонизация. Чешката държавна фирма ЧЕЗ ще владее българското енерго и ще ни събира левчетата за тока, и ще си ги изнася навън, защо, защо, защо? Всичко това се прекратява. Ето ясна програма, ето ясни намерения. Освен това аз съм доказал, че досега не ме смачкаха, значи ще го направя. Другите обаче, тия които сега ще се наредят на изборите да искат вота ви, те да кажат какво точно ще направят, ако обичат, най-после, иначе да не се занимават с политика, да се занимават с нещо друго.

Искаш ли да ставаш държавник, трябва да знаеш какво искаш да направиш за народа си. Моята идея, моята цел е национализмът, най-здравата политическа база. Тя не е дясна, лява, ако трябва – има и десни мерки, ако трябва – има и леви мерки. Не трябва да ги делим хората на десни и леви. Защото какво значи ляво, какво значи дясно в днешно време? Ами уж лявата БСП наложи най-десния данък, плоския данък, с който облагодетелства най-едрия капитал, а се води лява партия и т.н. Въобще това са в днешно време са понятия вече изгубили смисъл. Има смисъл само, ако кажеш българската нация, тя за мен е нещо единно, за национализма нацията е цялостният организъм, който е нещо единно. Не можеш да му отрежеш едната ръка или другата, защото той умира, трябва да бъде цял, не можеш да го делиш на различни групи и да даваш привилегии на някоя група и тя да не си плаща тока, да не си плаща данъците, а другите да си плащат данъците. Знаете за коя група говоря, няма да я повтарям, че вече ми омръзна от съдебни дела. Не може това да бъде, не може и не трябва да бъде! Трябва да бъдат принудени тези, от тази общност да си пращат децата на училище, ако трябва, да им бъдат спрени социалните надбавки, защото те взимат по 2-3 хиляди лева в момента, не работят, раждането на деца е станало бизнес за тях, а в същото време българското семейство, което е отговорно, се чуди как да роди едно дете, защото не знае как да го отглежда. Това трябва да се прекрати. Ако трябва, социалните и детските, и енергийните за тези малцинствени групи, които ги използват, за да паразитстват, да бъдат спрени или обвързани с условия –единият родител поне да има средно образование, да работи, не да казва ами „немаме работа”. Ами като сте неграмотни как ще имате работа? Ще отидеш да се изучиш, ще работиш, ще си плащаш наема, няма да искаш държавата да ти дава жилища, за да ги превръщаш в кочина след това. Ще бъдеш лоялен гражданин на обществото, ако искаш да се интегрираш, ако не, ще бъдеш принуден с държавни санкции. Това е, което трябва да се прави, иначе загиваме, братя и сестри, загиваме, иначе отиваме в нищото, хилядолетната България загива.

Преживяхме турското робство, преживяхме какви ли не премеждия, сега си отиваме, защото просто ни управляват в услуга на чужди интереси. И като че ли нарочно искат да разбият и загробят този народ. Не трябва да го допускаме и единственият начин за това е националистическо управление. Аз докато съм жив, здрав, на крака, докато дишам и ходя, ще поддържам това, ще водя след себе си хора. И каквото сабя покаже, и каквото Господ даде, това ще бъде. Но няма да се откажа от тази кауза, защото тя е каузата – дали да има България, или  да изчезне. Не можем да допуснем да изчезне България и аз ви призовавам да бъдете утрешните апостоли за това – да не допускаме повече измами, да не допускаме национални предатели, да не допускаме партии, които са протурски, антибългарски, да ни се качват на главата, да не допускаме да ни смачкват и унищожават като народ. Изчезне ли България, всичко губи смисъл, нищо друго вече не остава и няма смисъл самият живот и светът, ако изчезне България! Тъй че нека да спрем този процес на разпад, нека да върнем България в български ръце. Това може да стане само през национализма, през нищо друго. Убедихме се вече – 22-23 години са достатъчни, няма нужда от още 4, от още 4, побеляха ни главите и трябва най-после да ни дойде акълът в тях. Да разберем, че национални предатели не могат да доведат България до успешно развитие.

Скъпи приятели, искам да ви пожелая вяра, здраве. Искам от вас да бъдете  наистина тези апостоли, които да предават на всички свои познати, съграждани, роднини, че не трябва да се подлъгват. Не гледайте лъжливи телевизии. Не гледайте тези телевизии, които ви заливат с турски сериали, с чалга, с  глупости, с простотии. Търсете телевизия „Алфа”, това е телевизията на партия АТАКА, питайте вашия оператор в града, “Истър” ли се казва, как тази фирма се казва – защо не иска да качи „Алфа”, защо отказва този човек, който е собственикът. Вече три пъти отказва да качи „Алфа”. Защо, кой му нарежда? Вие поискайте, вие бъдете активната част, вие бъдете тези, които да отидете да питате властници, медийни шефове, босове – защо, искам информация, искам достъп до информация, искам своите права, искам това, което ми се полага. Това е начинът да се преборим. Ако стоите и чакате това някой да го спусне отгоре, няма да стане. Битка всеки ден и докрай, защото иначе не можем да получим това, което искаме: Свободна България, България за българите, ресурсът на България за българите, стандарт на живот, какъвто заслужаваме. Ние не сме 10 пъти по-нисши от французи, германци, италианци, а на много от тях сме им отваряли очите и сме давали култура на половин Европа. Така че нека да се вземем в ръце и да си заслужим достойнството! Да бъдем активни, да бъдем през тези месеци до изборите хората, които да не оставят на мира властта – местната, общинската, държавната – и да искаме от нея да бъде в полза и в интерес на народа.

За изборите, които идват, на тези от вас, които са активисти на АТАКА, искам един ясен съвет да им дам. Имайте предвид, че ГЕРБ ще се опитат да манипулират, да купуват, да подменят цели протоколи, както го направиха миналата година. Те вече научиха този занаят, имат ресурса, парите, с които да го правят, единственият начин, по който можем да им противостоим, това е да има обществена съпротива. Във всеки един СИК – секционна избирателна комисия, трябва да имаме по един боец на АТАКА, който да поставя въпроса веднага, ако има някакво нарушение, и да не ги оставя изобщо да си помислят, че могат да излъжат, да подменят, да пренапишат протокол. Ако трябва, да се бием за това, защото ние се бием за правото си на съществуване. Ще се опитат да ни заличат чрез фалшификации, това не трябва да го допускаме, и затова във всяка секционна комисия трябва да има по един боец на АТАКА. Това е начинът, разберете, не може да се разчита на нещо друго, само на себе си можем да разчитаме. Това го е казал на времето и Левски на своите сънародници, и го е казал много ясно Апостола, и е знаел много добре, че българският народ може и трябва да разчита на себе си, не на някой външен. Нито Европа ще го освободи, нито Дядо Иван, като го освободи, няма да поиска пак да го зароби, затова само на себе си – е казал Апостола. Ние да сме си самостоятелни, да можем сами да си извоюваме свободата, иначе то не е свобода, то е ново робство. В момента пред нас стои този път – да си извоюваме свободата, да се борим за нея, за да е тя сладка. Иначе няма свобода и няма България.

Желая ви вяра, енергия, сили, за да можем догодина да кажем най-после – прекратихме, сложихме точка на плана Ран-Ът, започва нов път в развитието на България – български път. Не турски, не руски, не брюкселски, не вашингтонски – български път за развитието на България, ето за това се борим и затова нашата борба ще бъде успешна. Да живее България!

Видео от събитието можете да видите тук

Добави коментар