Лъжата, наречена US демокрация

Здравейте уважаеми българи,

Днес съм сложил една тема, която може би ще шокира някои, защото темата е „Лъжата, наречена американска демокрация”. Всички сте чували, че Щатите, Америка, това е държавата с най-великата демокрация в света, най-проспериращата и най-утвърдената демокрация. Всъщност, дали е така обаче, много малко хора си задават въпрос, малко хора си правят труда да проучат каква е историята на Щатите, от кого са създадени Съединените щати, как се е развила историята на държавата и кой всъщност държи властта днес в най-могъщата, най-силната във военно отношение държава в света и най-претендиращата да бъда общ господар, полицай на целия свят държава – Съединените щати. Когато си направи труда, човек се хваща за главата и започва да си задава въпроси: В какъв свят живеем? Това, което наричаме демокрация, не е ли една измама? Това, което наричаме свободен пазар не е ли една измама? Това, което наричаме глобализация, не е ли едно ново робство или нов тоталитаризъм? Изглежда е.

Е, аз съм си направил труда и преди години още назад, преди да направя партия АТАКА писах десетки, десетки и десетки статии, книги в които обяснявах това мое виждане. Резултатът какъв беше? Резултатът беше, че ме обявиха за някакъв фоб, за някакъв, който бил срещу великата американска демокрация. И по същия начин, както на времето всеки, който се опитваше да каже нещо неправилно срещу Съветския съюз, биваше заклеймен, а понякога и с по-тежки санкции го преследваха, то днес, ако кажеш нещо срещу американската демокрация, ти си заклеймен като неправилен. Само че аз като се замисля, винаги съм бил неправилен и преди, и сега, така че както на времето обяснявах кривините на Съветския съюз, така сега обяснявам кривините на американската така наречена демокрация.

Само след два дни, уважаеми българи, ще има избори, т.е. на 6-и, във вторник ще бъде ясно вече кой е спечелил изборите в Щатите. Разбира се, тези избори са един пълен камуфлаж – не си мислете, че там става реален избор на президента дори така, както е в България – пряко ти гласуваш за примерно марионетката Росен Плевнелиев или за лидера на АТАКА Волен Сидеров, пряко с бюлетината на която пише тяхното име. В Америка не е така, в Америка ти избираш хора, които избират президента, това е едно много отличително качество на американската така наречена демокрация, че всъщност, най-силният човек в държавата – президентът, който е шеф и на изпълнителната власт, той е и министър-председател на практика, той не се избира пряко, всъщност той се избира косвено. Тези електори, тези косвени избиратели, които после избират президента, те са вече една група от хора, малко над 200 души, които всъщност избират президента. Това става с предварителни избори, това става през няколко степени, по такъв начин, че на практика гражданин на Съединените щати нямат пряко участие в избора на своя президент, или ако имат, то е толкова вече косвено, то е толкова подчинено на различни политически игри, че всъщност става абсолютно проформа. Спомняте си, освен това имаше преди десетина години и едно ръчно преброяване т.нар., при което Джордж Буш-младши спечели с измама на практика втория си мандат. Нищо никой не каза от света, не се изправи някоя правозащитна организация да каже – това е измама. Така, по същия начин, както и днес правозащитните организации или пък тези, които много строго следят за правата на циганчетата в България, ни съдят в Страсбург, излязоха да кажат, че в Щатите всъщност правата на гражданите се нарушават. Защото днешния им президент Обама, който вероятно ще стане пак президент втори мандат, всъщност няма легитимен акт за раждане. Това беше много добре изложено, развито и показано пред вас в няколко предавания на телевизия „Алфа”, в предаването „В окото на бурята”, беше разказано подробно как всъщност Барак Обама не се казва Барак Обама, няма легитимен акт за раждане, не се знае точно къде е роден и на практика всъщност не се знае този човек какъв е. Впрочем не, тук сгреших, той самият казва какъв е – той е мюсюлманин.

Да, няма грешка, уважаеми българи, американският президент – днешният и вероятно утрешният – Барак Обама така наречен, който има всъщност някакво друго име, израснал главно в Индонезия, една мюсюлманска държава, е мюсюлманин. Той го признава. И не само го признава самият той, той и го представя като своя гордост. Ето ви едно видео сега, в което да видим как Барак Обама представя себе си като мюсюлманин и поздравява всички мюсюлмани в света. И казва, че той е част от тях и че той е част от това велико братство, представяте ли си?

(Видеоматериал)

Какво ще кажете, уважаеми българи, американците избират за свой президент мюсюлманин, който не крие това, който го заявява с гордост, който надрънка куп глупости тук, в тези откъси, които видяхте включително, че книгопечатането било изобретено от мюсюлманския свят. Поне можеше да отвори която и да е енциклопедия – да види, че най-първото книгопечатане е направено в Китай, много преди да се появи ислямът. Но както и да е, за невежеството на американския президент могат да се напишат книги. Джордж Буш-младши например наричаше региона Кашмир пуловер. Защо, вика, се бият за този пуловер, не мога да разбера, защо се карат Индия и Пакистан за един пуловер. Но какво да правиш, това е нивото на президентите на най-силната държава в света, тези, за които казват, че стават президенти всъщност на света, не само на Америка. Е, след два дни американците най-вероятно, прогнозите сочат това, ще изберат отново един мюсюлманин за свой президент. Оттам и целият т.нар. демократичен, цивилизован, развит свят ще се командва от един мюсюлманин, който казва, че ислямът носи ценности, невероятни ценности и е дал страшно много неща на света. Ако се сетим някаква музика или произведение на изкуството, или нещо, което е оставил ислямът поне на Балканите, където е шествал 5 века, който се сети за нещо такова, да дойде да се обади, ще му направим специална награда на телевизия „Алфа”, на партия АТАКА. На този, който посочи ценност, изградена от исляма в лицето на Османската империя през тези 5 века, през които тя е властвала над няколко народи на Балканите. Само, предварително казвам, не ми сочете джамии и минарета, защото те са правени върху вече съществуващите християнски храмове, даже не са правени, просто са слагани минарета, както и в Константинопол – църквата „Света София” е направена на джамия, просто с четири минарета. И по този начин се представя като най-голямата джамия в света, което е една перверзия. Така че ислямът, както пише Ориана Фалачи (една италианска журналистка, световно известна), не е оставил нищо културно там, където е властвал. Но за президента на Щатите нещата не стоят така, той хвали, той славослови исляма, той обяснява как това е една цивилизационна иновация в света и ислямът е рожба на културата и той самият създава много културни ценности.

Кой човек би могъл така да хвали исляма в момента, в който получава бомбени атентати от същия тоя ислям? Защото Щатите са същата държава, която пък уж обяви война на тероризма в лицето на ислямисти, на ислямските фундаменталисти начело с Бен Ладен. Е, много хора пропуснаха дребния факт, че Бен Ладен беше агент на ЦРУ, създаден пак от Щатите. Тоест, не е ли този радикален ислям, за който ние говорим днес в България, защото вече го виждаме тук, виждаме грозното му озъбено лице, не е ли той всъщност играч и инструмент в ръцете на Щатите, тъй като те диктуват нещата в света? Играчка, с която да се разпалват войни, за да могат те Щатите да се намесват като уж миротворци и всъщност да завладяват нови и нови територии. Явно е така, изглежда че е така и всички данни сочат, че е така, стига да имаш ум да разсъждаваш, стига да можеш да четеш, дето се казва, и между редовете на дезинформацията, с която ни заливат медиите, наречени национални, всъщност антинационални – като бТВ, Босфор или Бойко ТВ, като и да я наречете, все е вярно, държавната телевизия, която е толкова жалка, че просто съжалявам хората, които работят в нея. Там има много свестни хора, които са принудени да работят в една телевизия, която се е превърнала в килимче на властта. И другите, тъй наречени национални телевизии, да не ги изброявам, които са станали монополисти и които ви промиват мозъка, че Щатите са центърът на световната демокрация.

Като говорим за Щатите и за президента на Щатите, няма как да прескочим всъщност най-същественото нещо, с което днес светът се сблъсква. И това е думата криза. Вие знаете, че всичко в България днес, всичко, което е негативно, се обяснява с криза. Ами в криза сме, какво искате, казват българските държавници. Ако ги питаш, защо доходите са ниски, защо пенсиите са жалки и са подаяние, не са заплащане за извършен труд през годините, защо няма здравеопазване, защо образованието се руши и защо въобще няма нормални условия за живот в България за всички? Криза е, казват, в криза сме, какво искате повече.

Всъщност обаче никой от тях не си прави труда да обясни какво е криза, защо е тази криза, откъде се е появила и кой е причината. Обясняват я като някакво природно явление – криза – все едно паднал дъжд или сняг, който винаги изненадва софийския кмет, както и да се казва той – Бойко Борисов или Йорданка Фандъкова, все тая, снегът винаги изненадва кмета на София. Та така и кризата, представиха я като природно явление, което е паднало, обхванало е Щатите и света и всички сме в криза и по тази причина не можем да си позволим много неща. Всъщност кризата е предизвикана точно там, в Щатите, в държавата, която се представя като демокрация, а всъщност това е държавата, в която собственият й народ, гражданите на САЩ са станали отдавна роби на една финансова олигархия, която поставя президентите. Която решава кой ще бъде президент, която може да сложи на върха на властта и човек дори с фалшиво кръщелно свидетелство или липсващо такова. Вие видяхте от това филмче, че всъщност Барак Обама се казва Обарис Аторо или нещо подобно, а кой знае пък как може да излезе накрая, че му е името на този съмнителен човек, който застава втори мандат начело на властта в Щатите. Дойде с обещанието, че ще прави промяна и ще разреши проблемите на кризата.

Ако сте забравили или пък сте угрижени от ежедневието, да ви припомня как започна кризата. Тя започна 2007 година с фалита, банкрутирането на една от най-големите ипотечни институции в Щатите – Америкън хоум моргидж. Това е институция, която раздава ипотечни кредити, тя фалира – бум, тряс, падна. Както беше многомилиардна, изведнъж фалира. След нея фалира френската банка Пари ба – бум и фалира. Те така фалират банките, както са много мощни, изведнъж балонът се пука и няма банки. След това започнаха да гърмят такива пак ипотечни институции като Фани Мей и Фреди Мак – две големи ипотечни, най-големите всъщност ипотечни институции в Щатите. Те бяха национализирани на практика, тъй като правителството изля в тях много милиарди и те станаха държавни. След това най-голямата застрахователна компания, после една банка, втора, трета и т.н. Това става в периода 2007-2008 г. Тук за криза не се говореше тогава, тук се говореха други неща, тройното правителство беше на власт и обясняваше как България цъфти, колко голям резерв имаме и всичко е прекрасно.

2008 година лятото, есента вече кризата започна да става толкова видима, че нямаше как да се скрие дори в България. Но тук все още се почесваха по главата и говореха глупости от вътрешно-домашен характер. Всъщност тогава кризата ескалираше – гърмяха банки и застрахователни дружества и най-вече ипотечни институции – защо? Защото причината за кризата беше алчността на тези банкери, които разиграваха ипотечни кредити. Те ги продаваха и препродаваха, и препродаваха много пъти, всъщност продаваха въздух, тъй като тези книжа ипотечни нямаха никаква стойност. Те го знаеха прекрасно, но законите им позволяваха да го правят. А законите в Щатите се правят от тези, които са високо във властта, или се променят от тях. Сега ще ви покажа снимки на четири високопоставени финансисти, които през последните десетилетия определяха финансовите условия в Щатите. Някои от тях бяха финансови министри по времето на Бил Клинтън. Ако не сте го забравили, този симпатяга, който свиреше на саксофон. Той свиреше на саксофон, но това не му попречи да бомбардира Балканите, бившата държава Югославия и то най-вече православните храмове в нея, където американците пускаха ракети – „за вашия православен Великден” – надпис, бум снаряда, да се знае за кого е предназначен – за православните храмове. Та този същият Клинтън, който направи тази война, който всъщност безпрецедентно след Втората световна война, без нарушение на международните конвенции нападна европейска държава с цялата мощ на НАТО и всичко това беше под одобрението на европейските лидери, които гледаха и си мълчаха, и даже ръкопляскаха, но поне си мълчаха. Същият този Бил Клинтън отпуши условията за финансовата криза, защото неговият финансов министър Робърт Трубин, сега ще ги видим един по един, първо да покажем № 1 Тимъти Гайтнър, който в момента е финансовият министър на Щатите, американският Дянков, така да се каже. Тимъти Гейтнър е човек, който преди това е бил шеф на федералния резерв, Ню Йоркския федерален резерв, Ню Йоркския клон, идва и става финансов министър на Барак Обама, който се заканва да се справи с кризата. Той взима за свой финансов министър човек, който е пряка причина за тази криза. Защото Федералният резерв е едно частно сдружение от банкери, което съществува от 1913 година… По този въпрос съм писал книги още преди 10 години, това е моят книга „Властта на Мамона”, някъде преди 10 години излезе и там са описани много добре механизмите на тайната власт, подзаглавието на книгата е „Кой и как ни ограбва?” Тук са описани методите, по които се причинява криза умишлено, за да могат да бъдат ограбени N брой предприемачи, банки и милиони граждани. И това се повтаря няколко пъти от 1913 година насам. Тази криза не е нещо ново, тя не е нещо ново нито по качество, нито по начина, по който е направена. Тя е същият заговор на тази олигархична група, скрита във Федералния резерв, която е направила фактически един държавен преврат през 1913 г., тъй като е отнела правото, конституционното право на конгреса на Щатите да печатат пари. В Конституцията на Щатите пише, че конгресът е този, който емитира банкноти и монети, т.е. печата парите на държавата. Така са приели бащите на демокрацията. Обаче в 1913 г. се събират няколко банкери, създават един закон за учредяване на Федерален резерв, който всъщност е дружество от частни банки, и той открадва, окупира, узурпира правото да се печатат пари. Конгресът тогава, това става в коледните дни на 1913 г., повечето конгресмени и сенатори са си заминали във ваканция и в конгреса това се прокарва чрез лобизъм. Както и тук – много такива закони, които са във вреда на обществото се прокарват по такъв начин. В някакви моменти, котато примерно в парламента няма много хора, с минимален кворум и т.н. се приемат законите и после се оказват силно лобистки и вредни за обществото. Същият е и законът за Федералния резерв, приет тихичко, тихомълком и с лобизма на президента Удроу Уилсън, чували сте го сигурно, защото той в Първата световна война участва в преговорите, мирни така наречени, участва в разпределянето на баницата. Същият този Уилсън е главен лобист на Закона за федералния резерв и по тази причина най- големият копюр, на най-едрата банкнота, която никой от вас не е виждал… Няма как да я види, тя е банкнота от 100 000 долара, такава не са показвали и в мафиотските филми, това са банкноти, които се обменят само между много добре подбрани банки, но такава съществува. И кой мислите президент е изобразен там? Не е Вашингтон, не е Линкълн, не е някой друг, известен в историята от основателите, това е Уилсън. Защото той е човекът, основен причинител да мине антинародният, антидържавният и антиамериканският всъщност Закон за Федералния резерв.

Разказах ви тази кратка историческа сводка и ви я представям, за да добиете представа, и да знаете, че Федералният резерв всъщност е едно частно сдружение, но то печата парите на Щатите, респективно парите на света. Доларите отдавна са без покритие, те от 1971 година нямат и половин грам покритие. Доларите отдавна са обезценени хартийки, тяхното обаче количество и съответно размер на лихвите се диктува от Федералния резерв. Всъщност Федералният резерв, частно сдружение, дава заем на държавата Съединените щати на Америка, срещу което тя издава облигации. Е, тя защо не си печата направо пари тази държава? Ами защото е вкарана в капана на една олигархична клика и вече капанът е щракнал. И стотици милиони американци всъщност са роби на тази олигархична клика, наречена Федерален резерв. Е, именно шеф на Ню Йоркския клон на Федералния резерв беше Тимъти Гайтнър, ето пак да го видим, той е тук на екрана зад мен, Гайтнър.

Обама по време на първата си кампания го взе за основен съветник на екипа си, след това го направи финансов министър. Е, как правиш финансови министър човек, който е бил шеф на виновника за кризата, защото Федералният резерв всъщност предизвиква кризи, когато си иска, както си иска и има полза да ги предизвиква, защото чрез кризи се фалират много банки, които след това биват изкупени от правилните банки. А правилните банки са членове на Федералния резерв. Сега ясна ли ви е схемата? Тя е като както тук в България криминалната приватизация. Фалираш предприятия, после ги купуваш за жълти стотинки и те стават собственост на този, който трябва, на правилния притежател. Правилният притежател на банки в Щатите се нарича Федерален резерв. Те направиха умишлено тази криза, раздувайки финансовия балон, за да може, когато се спука балонът, да изкупят редица банки за жълти стотинки. Така стана с тези фалирали банки. Всъщност правителството на Щатите наля 700 милиарда, за да спасява някои от банките, които са причинители за тази криза, защото играеха с токсични деривати, с книжа, които нямат стойност, правеха го умишлено, натрупаха огромни пари за собствените си шефове – мениджъри. И когато балонът се спука, милиони хора губят, печелят единици. И правителството какво прави? Вместо да накаже виновниците и да върне парите на милионите, налива още милиарди в тези, които причиниха кризата. Това направиха Щатите, това направи Европейската централна банка. Когато започнаха да гърмят виновниците за тези кризи, Централната банка на Европа наля 204 милиарда евро в тези, които започнаха да гърмят. Вместо да ги насочи в реалната икономика, където ще се създава продукт, работни места и по този начин ще има реално генериране на пари, които са базирани на стоки и услуги, те ги наливат във виртуалния финансов балон. Тези милиарди са, разбира се, събрани от обедняващите европейци, американци, които плащат финансовата вакханалия на Федералния резерв, на играчите от финансовата олигархия.

И сега се връщаме на Барак Обама мюсюлманина Барак Обама, който се закани, когато дойде първия мандат, че ще промени нещата, ще преодолее кризата и ще създаде много сериозни инструменти, с които да преодолее кризата. И какво прави – слага си един от причинителите на кризата за финансов министър. След това си взима за шеф на Икономическия съвет Робърт Рубин, нека да го видим и него. Това е Робърт Рубин, както се сещате по фамилията, той не е от ирландски, не е от английски, не е от германски произход, той е от друг произход. Та този същият Рубин беше финансов министър на Клинтън, след това отиде и стана шеф на Сити груп. Сити груп е една огромна институция финансова, която беше създадена на практика в противоречие със законите, защото до 1990 година законите забраняваха сливането на търговски и инвестиционни банки. Тоест банките, които оперират само със заеми и депозити, не могат да правят инвестиционни игри, така гласеше закон, един закон от 1933 г. Е, голям зор употребиха ето тези юнаци – Гайтнър, Рубин, сега следващият, който ще ви покажа Лари Самърс. Лари Самърс, също финансов наставник на Обама, също идва от тези финансови корпорации, които причиниха кризата. И накрая да ви покажа Пол Волкър, който е седнал плътно до Обама, за да няма грешка, да не си помисли някой, че някой друг му ги дърпа конците. До Обама, този с очилата Пол Волкър, също от специфичен произход, не ирландски, не германски, не английски, не български, познайте какъв. Това за следващото предаване, можете да познаете, да проучите какъв е произходът на Пол Волкър. Той пък много дълги години наред, може би 14 г. беше шеф на Федералния резерв, централен шеф, основен, до 1987 година. Тоя същият е човекът, който отпуши тапата на бутилката със злия дух, т.е. той отпуши точно тази финансова вакханалия, като направи всичко възможно да се премахнат ограниченията пред инвестиционните играчи и оттам тръгна да се надува финансовият балон. Този същият ти да го вземеш да те наставлява, означава да вземеш куче да пази месарница, както гласи българската поговорка.

Тези хора, тези финансисти, които Обама взе и всъщност ги направи свой надзор, са същите, които причиниха кризата. Те играха през тези години само една и съща игра – да премахнат ограничителния закон от 1933 г. Премахнаха го, след това отидоха за известно време в големите финансови банки и групировки, станаха хипермилионери, след това се върнаха отново във властта, за да държат юздите на следващия президент, да не би той да вземе да кривне, да му хрумне например да започне да ограничава тези играчи безскрупулни и да започне да слага някакви регламенти и закони. И затова идват като надзор – единият министър, другият шеф на Икономическия съвет към президентството, третият пак специален икономически съветник и т.н.

Виждате ли сега какво е положението с т. нар. американска демокрация – имаш от една страна мюсюлманин, от друга страна човек, който е изцяло под зависимост на финансовите играчи, които предизвикаха кризата, и имаш милионите избиратели, които трябва да избират между него и консерватора, защото в американската демокрация в кавички нямаш реален избор на практика. Може да има и други кандидати, но вие чували ли сте за някой друг кандидат, освен двамата – Демократическа партия и Републиканската? Вечно двама играчи, вечно дискусия между двама и никога всъщност (в тази демокрация уж трябва да има плурализъм), никога не разбираме дали няма и други кандидати. То има, има и с някои от тях съм се срещал през годините. Може би има още десетина или 15 кандидати, за които никой никога не разбира нищо. Е,  това демокрация ли е, това плурализъм ли е или е обратното – тоталитаризъм? Защото ние много се подигравахме на времето, че когато имаше избори, избираш само тоя, който ти предложи БКП. А всъщност в Америка май е същото – избираш само тези двама, на които олигархията е заложила. И то преди всичко те са сигурни, сигурни за нея, такива, които ще изпълняват което трябва. Така че и Ромни, и Обама да изберат американците, американските електори, не народът, то резултатът ще бъде един и същи. Ще командват тези юнаци, които ги показах на снимки. Тези финансови олигарси, които дърпат конците, печелят от кризата, създават кризата и я контролират след това в правилната посока. А правилната посока е – много хора да обедняват и да стават богати много малко хора. Е, те, точно те, тия на снимките зад мен.

Така че, уважаеми българи, да не си правим илюзията, че в Щатите има демокрация и във вторник ще има демократично избран президент. Това е, който вярва в това, значи все едно да вярва в Дядо Коледа или в Дядо Мраз, както казваха в моето детство. Ако има такива, които вярват в Дядо Мраз, нека да вярват в американската демокрация, тяхно право е да се заблуждават те. Но мислещите хора, тези, които разсъждават, интересуват се, четат, трябва да знаят, всъщност не трябва, те знаят, че това, което се нарича американска демокрация, е една голяма измама.

И тук правим мост към нашата действителност. Всъщност у нас има ли демокрация, има ли реална демокрация, има ли реални избори, могат ли хората да избират наистина, представят ли им се на избирателите кандидатите, които искат да кандидатстват за властта и имат някакви идеи равноправно, равнопоставено? Я си помислете. И не е нужно да мислите много, отговорът е – не. Не, няма такава демокрация, измама е. Вие си спомняте как на последните избори, на последните президентски избори моят достъп до централните медии, тези монополистките медии, беше отрязан. В дискусиите влизаха Кунева, Плевнелиев, Калфин и никой друг, все едно други кандидати няма. Защо така – питаме медиите, ами защото социолозите така сочели. А социолозите, знаем какви проститутки са, те са тези пък, които са може би най-сериозните виновници за извращенията в България, тези същите социолози, за които всички знаем, че са купени, продадени и пак купени, те определяха кой да участва в студията, кой да се показва пред хората и всъщност по този начин рамкираха избора на българите. Ето тия, между тях тримата трябва да избираш. Разбира се, основните – Калфин и Плевнелиев, еднакво безлични, еднакво безидейни хора, еднакво послушни по отношение на тези, които дърпат конците. И ти избираш между двама еднакво безлични и послушни хора. И за лек цвят и нюанс добавиха още един безличен и послушен човек – Кунева, като я изкараха, че тя едва ли не е набрала потенциал повече от всички други останали кандидати, което беше лъжа, но това беше представено на вас и вие избирахте между тези двама. С лек плюс между три безличия, между трима, които трябва да отговарят всъщност за това, че са причинили щети на държавата си, вие бяхте принудени да избирате. Е, това демокрация ли е? Отговорът оставам на вас.

Оставям на вас и възможността да кажете вашето мнение в студиото в ефир, на телефона, който се изписва на екрана, и да споделите вашите виждания дали живеем в демокрация. Дали това, което в България днес става, има нещо общо с народовластието, след като дори един обикновен референдум до там шокира управляващите, че те се мъчат и правят всичко възможно – как да го заобиколят и то да не стане. Всъщност се страхуват от мнението на народа си. Имаме ли и можем ли да говорим въобще за демокрация и за народовластие? Или по-скоро говорим за плутокрация, говорим за олигархичен модел, говорим за мафиотизиран политически модел, но не и за народовластие…

„Студио АТАКА” с Волен Сидеров, предаване по ТВ „Алфа” излъчено на 04 ноември 2012 г.

Добави коментар