Защо никой освен АТАКА и ВМРО не реагира на антидържавното изказване на Доган?

Днес, уважаеми българи, всички медии предадоха едно арогантно и нагло изказване на Ахмед Доган. То не е първото по рода си, знаете, че този човек има много нагли, цинични изказвания. Това обаче вече удря по държавността на България, пряко. Какво каза Доган? Че Балканската война била етническо прочистване спрямо мюсюлманите и проява на възродителен процес също спрямо мюсюлманите.

Разбирате ли вече накъде отива антибългарската, протурска и антиконституционна партия ДПС? Нейният лидер не признава Балканската война като освободителна война, чрез която България потвърждава своята държавност. А я приема като етническо прочистване спрямо мюсюлмани. Следващият ход на Доган вероятно ще бъде да обяви Освободителната Руско-турска война за етническо прочистване на мюсюлмани и възродителен процес. Аз очаквам това да се случи много скоро, най-късно като наближи 3 март, когато отбелязваме Деня на освобождението на България от турско иго и честваме това като национален празник. Нахалството на Доган е изключително голямо, но тук вече не говорим само за нахалство, за фрази, подхвърлени като баница, парчета вкусни хапки и фирми-обръчи, тук говорим за атакуване на държавността. Защото, когато казваш, че една от освободителните войни на България… Те са няколко на брой, първата е Руско-турската освободителна, след това имаме Сръбско-българска война, в която ние отстояваме и извоюваме своето Съединение, след това имаме Балканската война, в която освобождаваме част от поробените наши сънародници в Македония и Тракия (за съжаление не всички), и Добруджа, и Западните ни краища, за съжаление не до край. Затова сме принудени да водим още войни и те всички са освободителни за българския народ. Нямаме завоевателна война, нямаме шовинистична, империалистическа война, с която да завладяваме чужди територии и чужди народи. Това Доган го знае прекрасно.

Някой ще каже сега, че той може да е провокатор, само че на такива провокации трябва да се реагира с цялата сила на държавната власт, защото това е саботиране на държавността, това е удар не само по историческата действителност, историческата истина, която се изкривява от лицето Доган, това е удар по държавността. Чрез тези освободителни войни всъщност България се утвърждава като държава в днешните си граници и така остава в днешната политическа история на света. Когато кажеш, че освободителната ти война е завоевателна, че е етническо прочистване, че е едва ли не геноцид и възродителен процес, ти не само изкривяваш историята, а подлагаш под съмнение самото Освобождение на България. Според Доган излиза, че Освобождението на България от турско робство всъщност не е правилно, то не е положително, то е нещо лошо и ние трябва да се върнем в турско робство, за да възстановим хубавото добро статукво, в което ни бяха сложили гаджалите за 482 години.

 

Като парламентарно представена партия ние реагирахме точно така, както винаги сме реагирали и както реагира една истинска, българска патриотична формация. Забележете обаче, уважаеми българи – днес, сега е 19,25 ч., до този момент кой е реагирал на наглото антибългарско и антидържавно изявление на Доган – нито президентът, нито председателят на парламента, нито министър-председателят, нито ръководството на управляващата партия ГЕРБ, нито пък от някоя друга партия. За този ден, за деня, днес единствените реакции са на АТАКА. И на ВМРО, които с една декларация по-рано през деня също излязоха. Това е. Никоя друга партия досега не се е обадила. Нима всички тези партии не са български, нима тези партии не са чули какво е казал Доган и как той е атакувал държавността право в сърцето й? Чули са, разбира се, особено тези, които са в парламента, тази, която управлява – ГЕРБ, но никакъв отзвук. Аз изпратих днес три писма – до президента, до председателя на парламента и до министър-председателя Борисов, в които им казвам – длъжни сте да реагирате като стоящи на най-високите постове на властта в държавата. Ако не го направите, значи сте съгласни с твърдението на Доган. Вие всички и аз ще чакаме отговора на първите държавни ръководители – президента Плевнелиев, председателката Цачева и премиера Борисов. Аз ще ви държа в течение и утре в същия час, ще ви кажа какво те са отговорили или не са отговорили.

Освен това, драги българи, АТАКА направи следните политически ходове, които беше длъжна да направи и които са в рамките на нашите правомощия като парламентарно представена сила. Сезирахме Главния прокурор за това, че партия ДПС, начело с нейния лидер извършва антиконституционни действия. Главният прокурор може да сезира Софийски градски съд и той да разпореди разпускане на партия ДПС заради антиконституционност. Това вече сме го направили със съответното писмо. Също така започваме подписка, нужни са 48 подписа на народни представители, за да сезираме Конституционния съд за антиконституционност на партията ДПС. Конституционният съд е този, който може да разпореди, да направи решение, с което да постанови, че партия ДПС е антиконституционна, защото тя е съставена на етнически принцип, защото тя е на верски принцип и най-вече защото вече има антидържавна дейност с тези прояви. Конституционният съд може да бъде сезиран освен от 48 депутати, от президента на държавата, от министър-председателя Борисов и от омбудсмана Константин Пенчев. До тримата сме изпратили писма да сезират Конституционния съд. Дали ще го направят – ще следим, ще гледаме внимателно – вие и аз. Ако те не се задействат, ако не отговорят по никакъв начин на това нагло антибългарско изявление, означава, че те го закрилят. Което за мен няма да е изненада, тъй като политиката на ГЕРБ досега, особено в последната година е подчертано туркофилска.

Така че в днешния ден, уважаеми българи, ние предприехме всички възможни действия, които една парламентарно представена сила може да направи. Реагирахме бързо, светкавично, навременно. Направихме пресконференция по обяд, представихме нашето виждане пред всички медии, които дойдоха на тази пресконференция. Защото бТВ, Бойко или Босфор ТВ и Нова телевизия не идват на нашите пресконференции, никога не пращат камери. БНТ закъсня с 15-20 минути, накрая все пак взеха изявление, надявам се да бъде излъчено. Но така или иначе ние направихме всичко, което може да направи в законовите рамки една парламентарно представена сила. Нека останалите партии да кажат дали са направили това, което са длъжни да направят като български партии – да реагират ясно и категорично на антидържавното изявление на Доган.

Утре внасяме в Народното събрание проекто-декларация и писмо до Цачева, да придвижи тази декларация, да я вкара в дневния ред в сряда, тя да бъде първа в дневния ред и тази декларация да осъди изявлението на Доган. Ако искат, могат да го направят, Цачева може да я вкара и да се гласува като декларация на българския парламент. Ние от АТАКА смятаме, че българският парламент трябва да реагира с такава декларация, да осъди това изказване, да съобщи на обществеността, че го намира за обществено опасно и че го намира за антидържавно и антиконституционно изказване. И да призове Ахмед Доган да напусне парламента, тъй като той и без това не идва там.

Предаването „АТАКА с Волен Сидеров“, излъчено на 05.11.2012 г. по ТВ „Алфа”

Добави коментар