ГЕРБ и ислямизмът

Днес ще ви говоря за това как управляващата партия ГЕРБ се заиграва с исляма. Тази тема напоследък е модна, актуална. По-точната дума е модна, защото казионните медии или небългарските медии, тези, които в момента се правят на заинтересовани от исляма, в продължение на години, може би на десетилетия не се интересуваха от тази тема. Нещо повече, когато аз говорех като публицист, журналист и от 2005 г. като политик на темата ислям, на темата ислямизация, на темата опасност от исляма, който в България в последните 20-22-23 години необезпокояван си шета и вербува хора, то тогава аз бях обект на нападки, срещу мен се водеха дела за нетолерантност, за ксенофобия, за какво ли не. Дела и критики от същите тези медии, които сега излизат и обясняват, че в България (А, не знаете ли?) имало ислям, които сега започнаха да показват тези личности със специфични бради, тези жени забулени, на които само очите им се виждат, и техните лица. Лицата на озлоблението, които след малко ще ги видим във видеоматериалите, лицата на омразата.

В момента дори се води и дело в Пазарджик, както знаете, за нарушаване на държавния и обществения ред, за проповядване срещу устройството на държавата. Не за проповядване на ислям, а за това, че там тези хора, които ги съдят, оспорват държавността в България, те искат да няма светска държава, искат да няма такава конституция и такива закони, по които ние сега живеем, а да има нещо друго. Това друго е се нарича света на исляма. Светът на исляма и неговото озлобено, грозно лице ще го видим сега тук, в това предаване.

Но преди това искам да ви покажа кадри от един събор в Маджарово, с. Маджарово е в Хасковски окръг. Село Маджарово е селото, където през 1913 г. избиват над 2000 българи, които бягат от Беломорска Тракия, бягат, подгонени от същите тези ислямисти, от същите тези турци, от същите тези башибозуци, които са ги клали и предишните 500 години. Бягайки в стара България, търсейки там дом, земя, нов живот, те биват настигнати от същите турци-башибозуци, с които сега се прегръща нашето правителство, и биват избити варварски, дивашки мъченически. Всяка година там се прави събор, на това място има паметник, прави се молебен и се държат речи и слова.

Тази година аз и колегите ми от ръководството на партия АТАКА отидохме, за да присъстваме и почетем паметта на загиналите тракийци. По време на приветствените слова, някои от тях доста казионни, трябва да ви кажа, имаше една декларация, с която се обръщаме към президента, председателката на парламента Цачева и премиера Борисов. Аз тук не се стърпях, защото има граници на лицемерието, които все пак не могат да бъдат понесени спокойно, и поисках думата. Не бях предвиден за изказване. За изказване бяха предвидени само кметът на Маджарово, писателят Никола Инджов, председателят на Съюза на тракийските дружества Премянов, аз не бях предвиден за изказване. Поисках си думата, г-н Премянов ми я даде, благодаря му, защото бях длъжен да кажа това, което се случва в българската политика и парламент и кои как гласуват по отношение на българската национална идентичност. Сега ще видите това мое изказване – кратко, но то предизвика много сериозен интерес и одобрение сред присъстващите тракийци. Повечето от тях дойдоха след това да ме поздравят и да ми кажат, че са чули най-после истински думи на този събор. Ето го това изказване:

(Видеозапис от изказването на Волен Сидеров:

„Братя и сестри, поисках думата, защото не мога да изтърпя това, което в момента става. Къде е г-жа Цачева, къде е президентът Плевнелиев, къде е министър-председателят Бойко Борисов. Те не идват нито на Петрова нива, нито тук, на това място, където се прекланяме пред мъчениците-тракийци. Аз мисля, че вашият призив, г-н Премянов, ще остане нечут. И го казвам от опит, защото в българския парламент от 2005 г., аз и моите колеги от АТАКА се борим за тракийската кауза, единствено ние, мога да го кажа. И сега моят въпрос е към присъстващите тук представители на управляващото мнозинство на партия ГЕРБ – защо те отхвърлиха нашето предложение 17 май да се отбелязва като ден на геноцида над българите от османската империя, над българите, убити през 1913 г. в Източна Тракия и тук, защо отказаха? Питайте ги господата от ГЕРБ, питайте Цачева, питайте г-н Плевнелиев, г-н Борисов, ако дойдат изобщо някога тук, защото те тук не се появяват, те са някъде в Брюксел, може би играят мач някъде сега. Не са тук, за да отдадат почит на нашите предци. За тях тракийският въпрос не съществува, казвам ви го от опит, от горчив опит в моята битка в българския парламент. Седем години се борим да се признае геноцидът над българите, геноцидът над арменците, отхвърля се от всяко едно Народно събрание и от сегашното. С големи усилия, не знам колко души от вас знаят, с големи усилия по-миналата година успяхме да прокараме едно решение на българския парламент по наша инициатива и това решение задължава правителството да работи ускорено по решаване на въпроса с имотите на тракийските бежанци. Никакъв резултат досега, две години минаха, никакво движение от страна на правителството, напротив – сега виждаме една туркофилска политика на това правителство.

В момента, когато ние тук отбелязваме жертвите на турските башибозуци, заместник-министър председателят Цветанов и негови колеги са на гости на ислямиста Ердоган, на конгрес на неговата партия. Това е неприемливо за нас, българските патриоти и аз мисля, че всеки честен българин ще го сподели.

Благодаря ви и извинявайте за нарушения протокол.”)

Да, протоколът беше нарушен в случая, но аз мисля, че бяха спазени принципите на правдивостта. Защото, както ви казах, нямаше човек, който да не дойде след това да ме поздрави и да каже, че е чул най-после правдиви и точни думи. Казвам го, не за да се лаская сам, а ви го казвам заради глада у хората да чуят това, което става наистина. Този глад аз го видях и го чувствам непрекъснато, когато ходим да се срещаме с хората. Но този глад се заглушава чрез едно лустросано, лакирано говорене, казионни думи, които говорят за толерантност, за заедност, за търпимост, за това как ние няма да отмъщаваме, но не трябва да забравяме. Тези приказки са, дето се казва, поетично, образно подредени като клишета и много пъти са произнасяни. Въпросът е какво се прави от действащите държавници и политици, докато активисти на сдружения и/или писатели или общественици държат слова пред потомците на избитите мъченици.

Какво правят държавниците в това време? Един от тези държавници, един от тези депутати беше депутатът Иван Петров, бивш шеф на РПУ и в момента депутат от ГЕРБ, той е от Хасковския избирателен район. Той и още двама негови колеги от ГЕРБ стояха зад мен, докато говорех, и точно към тях беше обърната моята критика. Защо тези хора от ГЕРБ гласуват „въздържал се”, когато ние от АТАКА предлагаме да има ден за почит за българските мъченици, за българския геноцид по време на османската империя. Защо гербаджиите се въздържат? Нима те не носят български имена, не са потомци на българи, защо? Когато ги питаме в кулоарите, така човешки, те нещо смънкват – защото нямало нареждане отгоре или защото Турция щяла да се разсърди.

Сега на този събор в Маджарово ще видите как депутатите от ГЕРБ единствени не вдигат ръка, за да гласуват декларацията на всички събрани тракийци, която ние гласувахме и която декларация призовава управляващите да действат по въпроса с тракийските имоти, тракийските бежанци, въобще по тракийския въпрос, така наречен, който е много-много отдавна занемарен от българските политици. Това е един призив правителството и управляващите да бъдат по-активни по тракийската тема. Какво можеш да имаш против това, ако си българин, аз не знам. Иван Петров и неговите колеги от Хасково явно обаче имат нещо против, те гласуваха пак „въздържал се”, т.е. не гласуваха, не вдигнаха ръка, това се вижда и на снимката, която сега ще видите на екрана. Снимка, на която се вижда как Иван Петров и неговите колеги държат ръчичките си долу, в момента когато ние всички гласуваме „ЗА” декларация на тракийците-потомци и избитите мъченици. Нека да видим тази снимка първо в едър план. Ето тук се вижда – точно там, където сме ние с колегата Чуколов, започва групата на герберите. Те държат ръцете си долу или някъде другаде, но не гласуват. Те не са с тракийците, те са там, присъстват, но не са с тракийците, единствени.

А сега ще видим едно видео, в което въпросният депутат Иван Петров е запитан от репортерката на телевизия „Алфа” защо не гласува, нека да видим.

(Видеоматериал:

- Защо като г-н Премянов поиска да се гласува обща декларация, вие не гласувахте „за”? Аз нещо такова видях, не вдигнахте ръка. Има ли причини?

- Не търсете някакви причини, така че.

- Просто така?

- Да.)

Няма причина, просто така. Няма нареждане. Той е човек, който, както и колегите му от ГЕРБ – те трябва да получат нареждане от горе, за да гласуват. Това са депутатите от ГЕРБ, дори когато става дума за историческа памет, когато става дума за национална идентичност, когато става дума за България, достойнство и т.н., те чакат нареждане дали да бъдат достойни. Трябва да им се нареди и да им се разреши да бъдат достойни българи. Това са герберите. Хайде пак гласувайте и ги изберете същите в следващия парламент.

Сега искам да ви върна вниманието към процеса в Пазарджик. Пазарджик е градът, в който бяхме предишния ден, преди да бъдем в Маджарово с моите колеги. Там представихме книгата на проф. Станилов „Новият османизъм и българите”, т.е. днешната турска политика, османските и имперски интереси на Турция. Всичко това, което ни застрашава, е представено в една малка, но много съдържателна книжка на проф. Станислав Станилов, заместник-председател на парламентарната група на партия АТАКА, която книжка трябва да я прочете всеки български политик. Сега ще я пуснем по пощата на всички депутати, дано някои от тях да я прелистят, поне нещо да им влезе в главата. Тази книга трябва да я прочетат и министър-председателят, и министрите, и всички, които са държавници на каквото й да е ниво. Тая книга трябва да бъде задължителна за четене. Но това ще стане, когато АТАКА е на власт.

А сега да ви покажа лицата на ислямистите, които се събраха пред Пазарджишкия съд, защото там вътре съдят хора, които нарушават държавния ред на България и искат да променят строя в България. Нека да видим тези видеоматериали.

(Излъчват се кадри и снимки)

Това е съдът в Пазарджик, драги българи, който съд се изпълни със забулени жени и мъже със специфични бради, без мустаци, които представляват мюсюлманска общност в Пазарджик, Пазарджишко. И ето едно симпатично лице на исляма – човек, който обяснява как ислямът в България е потиснат. След малко ще чуем и такива изявления. Ще чуем изявлението на Хюсеин Хафъзов, който е сериозна фигура в българското мюфтийство. Мюфтийството е висшия духовен орган на мюсюлманите в България и Хафъзов там се явява главен секретар. Този екземпляр може би го помните по времето, когато ние събирахме подписи против озвучаването на джамията в София и Бойко Борисов беше кмет тогава, годината беше 2008-а. Ние събрахме десетки хиляди подписи, внесохме ги в общината, Бойко Борисов ги прие, но не направи нищичко. Защото при него дойде лицето Хафъзов, ето този, сега ще го чуете как говори, как се държи. И този Хафъзов, след това дадоха репортерски кадри във всички телевизии как, приятелски седнал с Борисов, казва, че са се разбрали – в джамията няма да се спира озвучението, въпреки че това е нарушение на обществения ред. Борисов сподели как няма да приложи закона, т.е. той ще наруши закона, като остави джамията да вие и да озвучава центъра на София, за да не се създавало напрежение междуетническо. Даже подхвърли няколко думички спрямо АТАКА като партия, която едва ли не разпалва някакво напрежение. Този Борисов, същият, който се прегръщаше след това с Ердоган, тогава се прегръщаше с Хафъзов. Нека сега да чуем какво казва днес, 2012 г., септември месец, пред районния съд в Пазарджик, същият Хафъзов, главен секретар на мюфтийството.

(Видеозапис:

„- Ако има и един осъден между тези, категорично мюсюлманите ще застанат на позиция, че в България демокрацията е под опасност. Това е, каквото сме правили преди 100 години, ще се изживяваме като жертви. Не законът, човекът е важен.

- В момента вие ми говорите точно това, което пише в обвинителния акт – надзаконност. Чувствате ли се – над закона и държавата?

- Не.

- Ние живеем в светска държава.

- Не, смятам, че законите трябва да бъдат по-демократични.

- Стига сте говорили за историята в момента, добре ние говорим ли за 500-те години турско робство. Сега искам да питам конкретно за делото, може ли?

- Моля ви, нямало е робство, категорично е нямало робство.”)

Това са думите на Хюсеин Хафъзов – главен секретар на мюфтийството в България, не обикновен минувач по улицата, човек, който е висш представител на най-висшия духовен орган на мюсюлманите в България. Нямало е турско робство, каза той. Другото, което каза – не законът е важен. И третото, което каза по ред, но не и по значение, той заплашва, видяхте ли как заплашва – ако само един мюсюлманин, казва той, бъде осъден, ние ще приемем, че демокрацията в България е приключила. Край. И какво ще следва след това? Какво ще следва го казва един друг, който минава край камерата и казва думите: „Ще дойде и вашият ред”, сега ще чуете и това видео.

(Видеоматериал: „Ще ви дойде времето и на вас, ще ви дойде времето.”)

„Ще ви дойде времето и на вас”, казва един от мюсюлманите, който минава край нашата камера. И го подхвърля така, минавайки. Ще ви дойде времето и на вас, това ще се случи. Той всъщност довършва изречението на Хафъзов, който заплашва. Той чрез нашата камера заплашва управляващите и съда, че ако има само един осъден мюсюлманин, те ще се вдигнат и тогава ще ни дойде времето на нас, кои сме ние – неверниците, гяурите, които трябва да бъдат избити, защото са неверници, така пише в Корана, глава 2, стих 191 – „Убивай неверните където и да ги намериш” – цитат от Корана, край на цитата.

Между другото сред присъдите там, сред осъдените или не още осъдените, разследваните и съдените е един, който е казал следното нещо: Ето тук то го пише на първа страница на в. „Атака” – „Покланям се пред тези, които режат глави, казва Ахмед Ахмед. Сега тук въпросът е, уважаеми българи, ако този единствен правоверец се покланя пред резачите на глави и бъде осъден, какво ще направят Хафъзов, хафъзовци и всички мюсюлмани в България? Ще се вдигат на бунт, защото е осъден човек, който се покланя пред резачи на глави. И понеже говорим за рязане на глави – нещо, което се е случило в България по време на 482-годишното робство отоманско, турско, османско, както и да го наречем, все е вярно. Понеже говорим за рязане на глави, което е било практика, ако не приемеш исляма, да ти отрежат главата – или слагаш чалмата, или главата, това е бил принципа на великолепните Сюлеймановци и други такива изроди, които са осъществявали геноцид над българското християнско население на Балканите. Понеже говорим за кланета и в днешно време, сега ще ви покажа клип, в който се реже глава наистина, за да видите какъв е, да осъзнаете какъв е човекът, който се покланя пред тези, които режат глави. Нека да ги видим тези, които режат глави, дайте този клип.

(Видеоклип)

Видяхте какво представляват тези, които режат глави. А този, който им се прекланя за това, че режат глави, е в България, казва се Ахмед Ахмед или Ахмад Муса и в момента е подсъдим в Пазарджик. Не си правете илюзии, че е само той. Не си правете илюзии – емисари като него, които проповядват тази омраза, които се прекланят пред резачите на глави, има много. И сега се явява наглецът Хафъзов, който ни обяснява, че само един ислямист да бъде осъден, елате да видите какво ще стане. Е, какво ще стане, Хафъзов, ще ни уплашиш ли? Ако искаш да уплашиш някой, обърни се към Борисов и Цветанов, те са страхливците (и Фандъкова), които не смеят още да спрат противозаконното озвучаване на джамията в София. Към тях се обърни, тях можеш да ги плашиш. В България обаче живеят патриоти и националисти, които хафъзовците няма да ги уплашат, въпросът е какво ще направи властта. Властта в ръцете на Борисов и Цветанов не прави нищо друго освен васален поклон пред тези ислямисти.

Спомняте ли си, когато АТАКА направи митинг пред джамията и цялата омраза на медиите се изля срещу нас? Защо? Защото ние искахме в джамията да бъде прекратено озвучаването и това, което дразни хиляди граждани на София и гости да се спре, нищо друго не искахме. Там, в тази джамия се намираха същите такива ислямисти, които видяхме пред съда, които видяхме включително сега, крещейки „Аллах уагбар” – великият Аллах и само той, и само на него се подчиняваме, и режейки глави в същото време. Подобни размахваха ножове в ръка пред джамията. Нека да видим 1-2 снимки – това е Юзеиров, който днес го съдят, а това е някакъв бабаит, който размахва нож в ръка и не е задържан, не е арестуван. Този с ножа не беше арестуван от Цветанов. Е, как да бъде арестуван от човека, който в момента е в Турция? Сега, уважаеми българи, когато си говорим тези неща, Цветанов, вицепремиерът на България и заместник-председател на партия ГЕРБ, управляващата партия за европейско развитие на България, неговата колежка, депутатката от Кърджали Цвета Караянчева, както и обилна група начело с Касим Дал са в Турция – на конгрес на ислямистката партия на Ердоган, като скъпи гости. Ердоган кани Цветанов на конгрес. Ердоган-ислямистът, Ердоган, чиято жена ходи забулена на публични места, жената на министър-председателя ходи забулена като тези жени пред Пазарджишкия съд. А Цветанов е в Анкара на посещение на конгреса. То не е държавно посещение, а партийно, разбирате ли. Партията за европейско развитие на България отива да направи васален поклон на ислямистката партия на Ердоган, която управлява Турция. Нека да видим другите снимки, които имаме от това посещение, те са показателни – Цветанов в типична наведена васална поза. Това е позата, в която е (ето, вижте я добре тази снимка, уважаеми българи) Цветанов – навел глава пред господаря Ердоган, изпратен от своя шеф Борисов да отиде да се поклони и да целуне я ръка. Този Цветанов, същият, той ли да арестува ислямиста пред джамията? Този ли Цветанов да арестува ислямиста с нож? Този ли Цветанов да отиде и да приложи закона и да каже на управниците на джамията – спирате веднага озвучението да не ви съставя акт? Този ли Цветанов да го направи, който е застанал така пред турския си господар, който е отишъл на конгрес на една ислямистка партия и който е представител пък на правителство, правителството на ГЕРБ, на Борисов, което правителство не крие туркофилското си поведение? Няма как да очакваме този министър на вътрешните работи да арестува човека с ножа. А този с ножа много вероятно да е в тълпата, която казва „Ще ви дойде и на вас времето” пред Пазарджишкия съд. Този с ножа възможно е да е съучастник на оня с бомбата в Бургас. Този с ножа сто на сто е човек, на който няма да му трепне окото, след като пред полицаи и толкова много публика, и хора, и граждани извади нож, няма да му трепне окото да извади нож, сатър, каквото си искате и да отсече глава на неверник. Този същият не беше арестуван, бяха арестувани двама активисти на АТАКА, бяха осъдени за хулиганство и присъдата изпълнена. Този с ножа обаче до ден днешен не го знаем къде е, може да е избягал навън, може да се укрива някъде, може да си е сложил чалма и брада и сега да е пред Пазарджишкия съд и той да се заканва точно с тези думи: „Ще ви дойде на вас времето, гяури”. Ето това е управлението на Цветанов и Борисов, до това водят прегръдките с Ердоган, ердогановци и с турските държавници, които правят планове как да възстановят Отоманската империя и как отново България и Балканите да станат техни провинции. Те си го казват директно, те го пишат директно, те не го крият.

Нашите държавници е въпросът – защо се държат не като български държавници, а като васали, като подчинени, като мижитурки, ще кажа, защото няма как да определя тяхното поведение друго яче. Това е въпросът, уважаеми българи. Аз очаквам вашите обаждания, вашите мнения и вашите въпроси на телефона, който ще изпишем на екрана сега, обичайния телефон, на който вие да позвъните и да кажете вашето мнение – тук в студиото, в ефир, така, както сме си говорили с вас и в телевизионните студиа, и в живите срещи, които имаме, и сега в срещите, които правим из страната с препълнени зали, в които хората изразяват своето възмущение от това управление.

„Студио АТАКА” с Волен Сидеров, предаване по ТВ „Алфа”, излъчено на 30 октомври 2012 г.

0 коментари

Trackbacks/Pingbacks

 1. onsite computer repairs markham - ... [Trackback]... [...] Find More on: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 2. โหลดเพลงใหม่ - ... [Trackback]... [...] Read More here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 3. hotel country in Maremma - ... [Trackback]... [...] Informations on that Topic: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 4. Thief River Falls - ... [Trackback]... [...] Read More here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 5. JohnsonTri Cities - ... [Trackback]... [...] Informations on that Topic: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 6. Milledgeville - ... [Trackback]... [...] Read More Infos here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 7. gambling - ... [Trackback]... [...] Read More Infos here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 8. Passionata - ... [Trackback]... [...] Informations on that Topic: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 9. cigarette electronique - ... [Trackback]... [...] Read More: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 10. google - ... [Trackback]... [...] Informations on that Topic: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 11. navigate to this web-site - ... [Trackback]... [...] Read More: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 12. اسهم - ... [Trackback]... [...] Read More here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 13. why not check här - ... [Trackback]... [...] Read More: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 14. locksmith richmond - ... [Trackback]... [...] There you will find 30924 more Infos: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 15. σχολή μανικιούρ - ... [Trackback]... [...] There you will find 76397 more Infos: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 16. SEO Firm London - ... [Trackback]... [...] Read More Infos here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 17. best custom dress shirts - ... [Trackback]... [...] Read More: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 18. Jason Bond Picks Review - ... [Trackback]... [...] Read More here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 19. την έκδοση των κοινοχρήστων - ... [Trackback]... [...] Informations on that Topic: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 20. Hi Guess the Food - ... [Trackback]... [...] Read More here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 21. tem mais - ... [Trackback]... [...] There you will find 47389 more Infos: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 22. we are losers - ... [Trackback]... [...] Read More here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 23. http://www.elektrische-zahnbuersten24.de/braun-oral-b-triumph-5000/ - ... [Trackback]... [...] Read More here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 24. silver ira - ... [Trackback]... [...] Read More here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 25. Empower Network - ... [Trackback]... [...] Read More: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 26. Gourmet Gift Baskets, Wine Gift Baskets, Gift Baskets For Men, Gift Baskets Delivery, Birthday Gift Baskets, Corporate Gift Baskets, Ideas For Gift Baskets - ... [Trackback]... [...] Informations on that Topic: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 27. Domain Names - ... [Trackback]... [...] Read More: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 28. vimax pills - ... [Trackback]... [...] Read More Infos here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 29. make her orgasm - ... [Trackback]... [...] Informations on that Topic: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 30. make money with iPhone apps - ... [Trackback]... [...] Read More here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 31. devenir rentier - ... [Trackback]... [...] Informations on that Topic: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 32. Football Manager 2014 Demo - ... [Trackback]... [...] There you will find 38567 more Infos: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 33. hair removal - ... [Trackback]... [...] Find More Informations here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 34. Twitter Home - ... [Trackback]... [...] Read More here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 35. guitar books - ... [Trackback]... [...] Read More Infos here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 36. my site - ... [Trackback]... [...] Informations on that Topic: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 37. Cali to New York - ... [Trackback]... [...] Read More here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 38. подгревни свещи - ... [Trackback]... [...] Informations on that Topic: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 39. empower network review - ... [Trackback]... [...] Read More: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 40. https://www.facebook.com/NationalHealthCareProviderSolutions - ... [Trackback]... [...] Read More: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 41. swixe - ... [Trackback]... [...] Informations on that Topic: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 42. chirurgien orthopedique paris - ... [Trackback]... [...] Read More: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 43. San Antonio Contractor - ... [Trackback]... [...] Read More Infos here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 44. SEOKanzler werden - ... [Trackback]... [...] Read More here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 45. More hints - ... [Trackback]... [...] Informations on that Topic: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 46. loan for poor credit - ... [Trackback]... [...] Read More here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 47. Loans For People With Poor Credit - ... [Trackback]... [...] Read More here: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 48. poor credit loan - ... [Trackback]... [...] Read More: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 49. orgkomitet sochi 2014 - ...A Friend recommended your blog... [...]I am not positive where you are getting your info, however good topic.[...]...
 50. Where to buy center - ...Awesome website... [...] What web host are you using? Can I get affiliate hyperlink in your host? I want site loaded ...
 51. 4d concepts sliding multimedia cherry b002hrflto 2307 - Message...... [...]you make blogging glance[...]...
 52. shuttle x50v2 plus 15 6 inch touchscreen dual core b004tj5mt2 5892 - Look here:... [...]The full look of your website is magnificent, let neatly as the content material![...]...
 53. travel charger sandisk sansa player b0019mukxk 4806 - ...Trackback: More Informations on that topic... [...] What web host are you using? Can I get affiliate hyperlink in your host? ...
 54. quick cash pay - ...Take a look for more Information on that topic... [...]you make blogging glance[...]...
 55. lenders and borrowers - Link...... [...] What host are you using? Can I am getting your associate link on your host? I want site loaded ...
 56. reduce debt fast - Message...... [...]The total glance of your site is great, let smartly as the content![...]...
 57. website - ...Trackback: More Informations on that topic... [...] What web host are you the usage of? Can I get affiliate hyperlink to ...
 58. website - ...Recent Blogroll Additions... [...]Nice blog here! Also your website a lot up fast![...]...
 59. Message... - Trackback...... [...] What web host are you the usage of? Can I get affiliate hyperlink to your host? I wish web ...
 60. lalka ken pan m³ody - ... [Trackback]... [...] Read More here|Read More|Read More Informations here|Here you will find 8080 additional Informations|Infos to that Topic: volensiderov.com/?p=124 [...]...
 61. website - ... [Trackback]... [...] Find More here|Find More|Read More Informations here|There you will find 75216 additional Informations|Informations on that Topic: volensiderov.com/?p=124 [...]...

Добави коментар